19-11-2017 - Up To Date 737 - Mark Vanlombeek

 UP TO DATE - 737  19-11-17  

10:00

  • Intro “Wade In The Water” – Ramsey Lewis
  • Verwelkoming – overlopen gasten programma
  • Bedanken presentator Sport op Zondagmorgen
  • Muziek

10:05

Tom Verhaeghe – deelnemer The Voice van Vlaanderen

Een tattoo-artiest met zangtalent. Tom is 33 jaar en komt uit Vichte. Hij is niet het ruige type. Hij is daarenboven niet enkel creatief met inkt, ook met zijn stem kan hij het een en het ander. Seks, drugs en rock ‘n’ roll beleefde hij al toen hij het grote succes rook met zijn coverband. Ze hadden heel wat optredens én goeie connecties. Hij kon er wel zijn beroep van maken maar zes jaar geleden kwam het eerste kindje, begon hij te verbouwen en kwam er van zingen niks meer in huis. Van alle tatoeëerders is hij waarschijnlijk het grootste watje zoals hij zichzelf omschrijft. Geen Harley Davidson om mee rond te toeren, geen fles Jack Daniels op een bedje van snoeiharde metal om de slaap te vatten en neen, geen versiering in de nek of het gezicht.

Vorig jaar begon het echter opnieuw te kriebelen. Tom haalde zijn instrumenten van zolder en blies er de laag stof af. Hij schreef zich in voor The Voice. Hij is geen popster, maar wou toch eens de mening van professionelen weten, vandaar zijn deelname.

Hij kwam in het team Koen terecht ! Tijdens de Blind Audition bracht hij:  Nothing Compares To You, versie van Stereophonics – Battle: tegen Ellen op Love Hurts, versie van Gram Parsons & Emmylou Harris. Hij won het van ellen !

De Vincentiusgemeenschap in Anzegem is vertegenwoordigd in 'The Voice van Vlaanderen' . Tijdens zijn interview gaf Tom aan dat hij wekelijks naar de kerk gaat. Een straffe uitspraak op tv voor een tatoeëerder van 33. Tom geeft aan dat iedereen een houvast nodig heeft: De kerk is van het volk, een mooie plaats, een plaats waar vreugde is. Mensen gaan om verschillende redenen naar de kerk, maar voor Tom is het ontvangen van het lichaam van Christus een heel belangrijk aspect: Het geeft mij een energieboost om er weer een hele week tegenaan te gaan. De tattoo op zijn rechterarm laat blijken dat hij Maria heel belangrijk vindt: Maria schonk ons Jezus Christus en daarvoor ben ik haar heel dankbaar. “Ik heb oneindig veel respect voor haar en vind dat ze meer aandacht verdient.”. 'Kerk-zijn’ in het dagelijkse leven is volgens Tom proberen om een goed mens te zijn. Eigenschappen als trouw, eerlijkheid en het goede in de mens zien, zijn heel belangrijk. De grond van mijn geloof is een warme gemeenschap vormen en samen proberen om van de wereld een betere plaats te maken. Tom groeide op in een muzikale familie. Zijn bompa was een trompettist, zijn moeder was een toetseniste en goeie soul/jazz-zangeres en van zijn vader heeft hij het ‘showgehalte’ meegekregen. De rode draad doorheen zijn leven kan dus niet anders dan muziek zijn geweest. Op 6-jarige leeftijd had hij zijn eerste podiumervaring in een playbackshow. Hij had de smaak te pakken en keek uit naar zijn eerste eigen instrument, maar daarvoor had hij veel doorzettingsvermogen nodig. Zijn vader hield de boot wat af en gaf hem de oude gitaar van zijn bompa. Een gitaar waar geen enkele deftige noot uit kwam. Klagen deed Tom niet, hij pakte het anders aan. Hij vond er niet anders op dan zijn vader te overladen met ‘mooie’ deuntjes op zijn oude gitaar in het midden van de woonkamer. Tot hij een jaar later een nieuwe gitaar kreeg van zijn vader, met het verzoek om vanaf nu op zijn eigen kamer te repeteren. Ook tijdens zijn jeugd heeft hij tal van muzikale projecten geproefd en uiteindelijk zingt hij nu nog in een bandje The Revolvers. Een bandje met muzikanten die hij gedurende zijn jeugd heeft leren kennen. Tom is ook een fiere papa, die zijn kinderen Alessia (8) en Tristan (5) een centrale plaats geeft in zijn leven. Dat doet hij ook op de school van de kinderen. Vorig jaar maakte hij met een klas een graffititekening op de muur van het speelbos. Een project dat de kinderen niet snel zullen vergeten.

Tom is een echte kunstenaar. Hij maakte van zijn hobby als tekenaar zijn beroep als tatoeëerder.

10:30

Noël Fack

1)       Goede vriend en muzikant Nico Lenny is overleden na een harde strijd tegen kanker. Toch gaf hij de “Driedekkers” de moed om toch verder te doen met de shows, om het Gents niet verloren te laten gaan en om de jonge mensen een kans op het podium te geven.

 2)       De eerstvolgende show van 26 november

10:40

Mededeling: Het Fonds Jan Filliers krijgt een cheque van Radio Tequila

In augustus van dit jaar organiseerde radio Tequila voor de 14de keer op rij hun sneukelfietstocht. De Leerzewegels en Jan Filliersroute kon rekenen op 904 deelnemers! De fietsers genoten van het mooie weer, maar vooral ook van de heerlijke sneukels tijdens de fietsroute.

Net als de vorige 2 jaren steunde de sneukelfietstocht het Fonds Jan Filliers. Het Fonds zorgde voor borden om de fietsers te wijzen op gevaarlijke oversteekplaatsen en schonk aan elke deelnemer onder de 13 jaar een gratis fietshesje. Radio Tequila engageerde zich op zijn beurt om per fietser 1,00 euro te schenken aan het Fonds Jan Filliers.

Het Fonds Jan Filliers maakte van de gelegenheid gebruik om hun werking en de resultaten sinds hun oprichting aan alle deelnemers voor te stellen. Het Fonds helpt slachtoffers van een ongeval een zinvolle toekomst tegemoet te gaan.

In het Meeting Center van Filliers werd de cheque overhandigd met een bedrag van 904,00 euro.

Het Fonds Jan Filliers laat alvast weten dat deze bijdrage naast de extra energie om verder te gaan in hun werking, vooral een bijzondere bijdrage betekent voor de positieve toekomst van een slachtoffer van een ongeval.

11:05

Mark Vanlombeek

Mark Vanlombeek geboren te Sterrebeek in 1950,  is een Belgische voormalig wielercommentator bij de Vlaamse openbare omroep Brabant VRT en voormalig woordvoerder van VTM. Sinds de gemeenteverkiezingen 2012 is hij gemeenteraadslid in de gemeente Zaventem voor CD&V.

Vanlombeek startte zijn mediacarrière reeds tijdens zijn studententijd in 1969 bij omroep Brabant, een regionale zender van de BRT, waar hij als losse medewerker aan de slag kon. 

Vanaf 1975 tot 1999 was hij sportjournalist en wielercommentator voor de BRTN-televisie, waarbij hij vaak samenwerkte met Mark Uytterhoeven.

In 1999 stapte hij over naar de VTM waar hij tot einde maart 2010 woordvoerder was, waarna hij met pensioen ging.

Vanlombeek, die zelf aan diabetes lijdt, werd in 2009 peter van de Vlaamse DiabetesverenigingIntussen is ook bekend dat hij kanker heeft.

Na zijn afscheid bij VTM treedt hij op met een theatershow 'Van onze reporter ter plaatse', waarin hij verhalen vertelt uit zijn 40-jarige mediacarrière.

In 2012 werd hij bij de gemeenteraadsverkiezing in zijn woonplaats Zaventem verkozen tot gemeenteraadslid.

Bibliografie:

Flandriens over hun touren, geschreven in samenwerking met Robert Janssens (1996)

Mark Vanlombeek - Goeiemiddag, beste sportliefhebbers , opgetekend door Manu Adriaens (2004)

Rik Van Looy 80, geschreven in samenwerking met Robert Janssens (2013) 

IJsboerke - roomijs & renners - uitgeverij Van Halewyck (2015)

 "Major Tom Simpson, 1937-1967"" geschreven in samenwerking met Wim De Bock, uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

+ 11:55

  • Slotnummer “The ‘In’-Crowd” – Ramsey Lewis
  • Bedanking gasten
  • Bedanken Redactie – Techniek – Kantine

 [ Terug naar de homepage ...]


Listen to Radio Tequila

Kwist't 13

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact