Dagklapper

Dagklapper

 

20 NOVEMBER

 

---- - H. Silvester; H. Oktaaf; (Octave, Taaf).

870 - + H. Edmund, koning van East Anglia, Engeland en martelaar. De Denen landden in East Anglia in 867 en trokken plunderend, brandend en verkrachtend door het land. Zij joegen de koning en zijn gevolg gedurende 3 jaar op en kregen hem uiteindelijk te pakken. Zij bonden hem aan een boom en gebruikten hem als doel voor een wedstrijd boogschieten. De plaats waar de koning de dood vond en later werd begraven heet nu Bury St. Edmunds in het graafschap Suffolk.

1022 - + H. Bernard

1212 - + H. Felix van Valois.

1497 – Vasco da Gama vaart, op zijn weg naar India, rond de Kaap de Goede Hoop, met 3 schepen en 160 man aan boord en in dienst van de Portugese koning Manuel. De kaap was, bijna per ongeluk, enkele jaren vroeger ontdekt door Bartholomeus Diaz, maar Da Gama was de eerste Europeaan die er rond vaarde en zijn reis naar het Indische subcontinent afwerkte.

1797 - + Roger Payne, boekbinder. Hij overleed dronken, gelukkig en met een groot fortuin. Hij was de meest gevierde boekbinder van Engeland en een artiest die populair was bij de boekenliefhebbers, die hoopten dat hij hen passende boekbanden zou bezorgen voor de grote schatten van de literatuur. Maar als mens was hij een onverzorgd, in lompen gehuld drankorgel, die woonde en werkte in een ranzig hol, dat voor zijn klanten niet te betreden was. De Franse meid van de hertogin van Spenser viel zelfs flauw toen ze hem zag. Men vertelt dat Payne bier gebruikte als vlees en drank en er zich zelfs in waste. Als iemand hem daarvoor terechtwees zong hij een oud lied ter verheerlijking van zijn favoriete drank:

All history gathers, from ancient forefathers,

That ale’s the true liquor of life;

Men lived long in health, and preserved their wealth,

Whilst barley-broth was rife.

1814 - ° Sir Wilfred Laurier, Canadese eerste minister.

1858 - ° Selma Lagerlôf, Zweedse schrijfster.

1859 - + Mountstuart Elphinstone, Engelse diplomaat.

1863 – The Chicago Times, een krant van de Republikeinen, gaf in een redactioneel artikel commentaar op de toespraak van president Lincoln in Gettysburg: "The cheek of every American must tingle with shame as he reads the silly, flat and dishwashery utterances of the man who, had to be pointed out to intelligent foreigners as the President of the United States."

1880 – In het Folly Theatre in Londen brengt acteur J.L. Toole een stukje absurd theater, geschreven door H.J. Byron. Het was pretentieloos en had als enig doel een extravagante en amusante rol voor Toole te voorzien en het publiek onbedaarlijk aan het lachen te brengen. Wat geschiedde.

1894 - ° Dave Ringle in Brooklyn, New York. Hij was de auteur van het nummer "Wabash Blues".

1896 - ° Sallie Martin in Atlanta, Georgia, USA. Gospelzangeres en muziekuitgeefster. Martin en The Reverend Thomas waren de grondleggers van de zwarte gospelmuziek, zoals we die vandaag kennen. Zij maakten er een heel winstgevende business van door de eerste muziekuitgeverij voor gospelmuziek op te richten en een gospel tourcircuit te creëren. Martin ontmoette Dorsey, toen zij lid werd van het koor van zijn Ebenezer Baptist Church in 1932 en daarop ook leadzangeres. De samenwerking Dorsey-Martin duurde tot 1940. Later richtte zij samen met Kenneth Morris de Martin & Morris Publishing Company op, die gespecialiseerd was in de verkoop van bladmuziek aan kerken. Martin vormde dan The Sallie Martin Singers, die de eerste succesrijke vrouwelijke gospelgroep werd. Eentje daarvan was Ruth Jones, die later haar naam veranderde in Dinah Washington. In 1946 werkte Martin samen met het koor van de St. Paul Baptist Church van Los Angeles voor de eerste gospelmuziekshow op televisie ooit. Haar grootste hit was "Just a Closer Walk with Thee". Midden de jaren ’50 werden de Sallie Martin Singers ontbonden. Midden de jaren ’80, zij was toen zelf al 90, was zij nog steeds actief in het gospelcircuit.

1906 - ° Fred Spielman in Wenen, Oostenrijk. Hij was de auteur van het nummer "Paper Roses", bekend van Anita Bryant (1960), Marie Osmond (1973), Maureen Evans (1960) en The Kaye Sisters (1960).

1912 - ° Aartshertog Otto, Oostenrijks-Hongaarse troonpretendent.

1923 - Ted Weems neemt het nummer "Somebody stoly my gal" op.

1923 – Een artikel in het Amerikaanse vrouwenmagazine "Pictorial Review" betreurt het feit dat de ongetrouwde tante, ooit de steunpilaar van duizenden Amerikaanse gezinnen, nu uit ging werken. Het artikel schreef dat 8.549.511 vrouwen in de USA nu een loon verdienden.

1925 - ° June Christy (Shirley Luster), in Decatur, Illinois, USA, zangeres. Zij begon haar loopbaan onder het pseudoniem Sharon Leslie op het einde van de jaren ’30, maar brak pas door toen zij Anita O’Day verving in orkest van Stan Kenton in 1945. Zij scoorde haar grootste hits met deze band: "Tampico" (1945) en "Shoo-Fly Pie and Apple Pan Dowdy’" (1946). Toen het orkest van Stan Kenton op het einde van de jaren ’50 werd opgedoekt, ging zij als soloartieste werken. Haar grootste solohit had zij met "My Heart Belongs To Only You" (1953). Zij overleed op 21.6.1990.

1925 - ° Robert Kennedy, broer van de Amerikaanse president J.F. Kennedy en senator. Hij werd vermoord op 6.6.1968.

1929 - ° Raymond Lefèvre, Franse orkestleider. Hij bracht meer dan 50 albums uit in de loop van zijn carrière.

1929 - Leo Reisman & His Orchestra nemen "Happy Days Are Here Again" op. Dit liedje is afkomstig uit de film Chasing Rainbows. De 78-toerenplaat komt op 1.2.1930 de Amerikaanse hitparade binnen en bereikt de 3e plaats. Het is in 1932 de herkenningsmelodie van de verkiezingscampagne van Franklin D. Roosevelt voor het Amerikaanse presidentschap. Hij verslaat de zittende president Herbert Hoover.

1931 - De Nederlandse smartlappenzanger Willy Derby verblijft van 7 mei tot vandaag in Nederlands-Indië. Uit deze periode stammen liedjes zoals "Hallo Bandoeng", "Vergeet Mij Niet", "Jan Fuselier" en "Slamattidoer".

1935 - Stijn Streuvels wordt benoemd tot Commandeur in de Leopoldsorde.

1937 - ° Rene Kollo in Berlijn. Tenor.

1939 - ° Lou Landré, oprichter van de TROS.

1939 - ° Dick Smothers van The Smothers Brothers.

1940 - ° Chiem van Houweninge, auteur van de Nederlandse televisiereeks "Zeg eens AAA".

1940 - ° Tony Butala, in Sharon, Pennsylvania, USA. Zanger van The Lettermen, een groep opgericht in 1960. Zij hadden 20 hits tussen 1961 en 1971, waaronder "When I Fall In Love" (1961) en "Goin’ Out Of My Head/Can’t Take My Eyes Off You" (1967). Vanaf 1968 veranderde de bezetting voortdurend, maar Tony Butala zorgde ervoor dat de groep bleef bestaan. In 1974 hadden zij hun laatste album in de charts.

1941 - ° Audrey Lee de Cordova, basgitarist van The Stringalongs.

1942 - ° Norman Greenbaum in Malden, Massachusetts, USA. Zanger, gitarist en songwriter. Greenbaum begon zijn muzikale carrière in verschillende groepen tijdens zijn middelbare studies. Hij studeerde hierna de richting muziek aan de universiteit van Boston. In 1965 richtte hij de psychedelische groep Dr West’s Medicine Show & Junk Band op, die al in 1967 uiteenviel. Toen schakelde hij over op een solocarrière, die vruchten afwierp met de wereldhit "Spirit in the sky" (1969), waarvan hij 2 miljoen exemplaren verkocht wereldwijd. Het bereikte de 3e plaats van de Amerikaanse Hot 100. In 1972 verscheen zijn derde en laatste album. Daarna trok hij zich uit de muziekbusiness terug en ging geiten kweken.

1942 - ° De Lisle McKenzie Harper, Britse bassist bij Juicy Lucy, Johnny Nash, Freddie King, Stealers Wheel en Ginger Baker.

1942 - ° Robert Lipton, Amerikaanse acteur.

1943 - ° Veronica Hamel, actrice uit de reeks "Hill Street Blues".

1944 - ° Mike Vernon in Harrow, Londen. Hij was de succesrijkste en populairste Britse bluesproducer en stichter van Blue Horizon Records.

1944 - Les Brown neemt het nummer "Sentimental journey" op.

1946 - ° Duane Allman (Howard Duane Allman) in Nashville, Tennessee, USA. Gitarist en medeoprichter van The Allman Brothers, pioniers van de southern rock, en een vaak gekopieerde blues- en rockvirtuoos. Hij groeide op in Daytona, Florida. Het was zijn jongere broer Gregg Allman, die hem leerde gitaar spelen. Zijn vader was een sergeant, die was gesneuveld in de Koreaanse Oorlog. Op zijn 15° verliet hij de school en ging voltijds spelen in barorkestjes of trad op met zijn broer. Met zijn broer Gregg vormde hij The Kings in 1960. In 1965 richtten de broers een rockkwartet op, The Allman Joys, en brachten een obscure single uit. Twee jaar later werden de broers lid van Hour Glass, met wie ze enkele commercieel rampzalige albums uitbrachten. Duane Allman had zich ondertussen een stevige reputatie opgebouwd als slidegitarist en werd veel gevraagd voor studiowerk, zoals in de Muscle Shoals Studios, Alabama en de Criteria Studios voor groten als King Curtis en Aretha Franklin. Toen hij optrad op een feestje werd hij ontdekt door Jerry Wexler, vice-president van Atlantic Records, die van hem een solo act wilde maken. In 1969 vormde hij ploeg met producer Phil Walden, die voor Otis Redding had gewerkt, en blies Hour Glass nieuw leven in. Deze groep zou uitgroeien tot The Allman Brothers Band. Duane was oorspronkelijk de leadzanger maar broer Gregg, die keyboards speelde, nam die rol later over. Hun debuutalbum kreeg weinig airplay, maar het werd gevolgd door klassiekers als "Idlewild South" (1970) en "At Fillmore East" (1972). Met nummers als "Whipping Post" en "Midnight Rider" kregen zij massa’s navolgers en werden de pioniers van de zuidelijke rockbeweging van het begin van de jaren ’70. Eric Clapton vroeg Duane Allman om mee te spelen op zijn album "Layla And Other Assorted Love Songs", dat hij opnam onder de naam Derek & The Dominoes. Het is de slidegitaar van Duane Allman die je hoort op de titelsong "Layla". Zijn laatste 3 studioopnames vind je op het album "Eat A Peach", dat naar de 4° plaats van de Amerikaanse album charts klom in maart 1972. De grootste hit voor The Allman Brothers, zonder Duane, was "Ramblin’ Man" (1973). Duane Allman kwam om in een motorongeluk op 29 oktober 1971, slechts 24 jaar oud.

1946 - ° Ray Stiles, Britse basgitarist en zanger van Mud.

1947 - ° Greg Lake, bekend van Emerson, Lake & Palmer.

1947 - ° Joe Walsh (Joseph Fidler Walsh) in Cleveland, Ohio, USA. Een van de beste slide-gitaristen en talkbox-gitaristen ter wereld, maar ook zanger en songwriter. Van april 1969 tot november 1971 was hij lid van The James Gang. Van maart 1972 tot december 1973 trad hij op met zijn eigen groep Barnstorm, waarin Joe Vitale achter de drums zat. Van januari tot november 1975 had hij zijn eigen Joe Walsh Band. Zijn ultieme groep werd uiteindelijk The Eagles, vanaf december 1975 tot de split in 1982. Maar tussendoor maakte hij ook een aantal soloalbums. Solohits : "Rocky Mountain Way" (1973) en "Life’s Been Good" (1978). Daarnaast was hij als sessiemuzikant ook aanwezig bij de opnames van heel wat platen van prominente collega’s, zoals bv. Steve Winwood, Ringo Starr, Diana Ross en Randy Newman.

1948 - ° Paul Griggs, ex-zanger van The Guys ‘N’ Dolls.

1950 - ° Gary Green, Britse gitarist van Fish-Hook en Gentle Giant.

1952 - ° Elfi Graf (Elfriede Rupp) in Dornbirn, Vorarlberg, Oostenrijk. Schlagerzangeres..

1953 – Hugh Roy Cullen, voorzitter van de Board of Regents van Houston University in Houston, Texas schenkt 2.250.000 dollar aan de universiteit als beloning voor de recente overwinning van hun voetbalploeg tegen Baylor University.

1954 - Gene Autry maakt zijn debuut in de tempel van de countrymuziek, de Grand Ole Opry, na 20 jaar countrymuziek maken.

1955 - Bo Diddley, LaVern Baker en de vocale groep The Five Keys verschenen in een hoofdstukje rhythm & blues in de beroemde landelijke Ed Sullivan Show in de USA. Medegastheer voor dit onderdeel was de New Yorkse d.j. Tommy 'Dr Jive' Smalls. Ed Sullivan wou Bo Diddley het nummer "Sixteen tons" van Tennessee Ernie Ford laten zingen. Dit nummer werd wel gerepeteerd maar live song Bo Diddley plots het nummer "Bo Diddley".

1955 - Kay Starr neemt in de RCA-studio’s in New York "The Rock And Roll Waltz" op. Zij wordt begeleid door het koor en het orkest van Hugo Winterhalter. De song komt op 31.12.1955 binnen in de Amerikaanse hitparade. Kay Starr staat vanaf 18.2.1956 met deze single 6 weken lang op de 1e plaats.

1955 - ° Bo Derek (Mary Cathleen Collins). Zij werd ontdekt door acteur, fotograaf en cineast John Derek en raakte bekend als actrice in de film "10".

1957 - ° Jim Brown, Britse drummer en zanger van UB 40.

1959 - In het Carlton Theatre in Londen gaat "Expresso Bongo" in première. Dit is de tweede bioscoopfilm waarin Cliff Richard een rol speelt. Hij zingt in "Expresso Bongo" onder meer "Shrine On The Second Floor" en "A Voice In The Wilderness". Ook zijn begeleidingsband The Shadows speelt in deze film. Zij zijn te horen met "Bongo Blues". Critici zijn niet bijster enthousiast over "Expresso Bongo". Zij vinden de film "niet professioneel genoeg". Er zitten "te weinig" liedjes in. Bovendien is de film in zwart-wit.

1959 - D.J. en vader van de rock 'n roll Alan Freed weigerde een verklaring te ondertekenen, waarin gesteld werd dat hij nooit payola (pluggeld) had aanvaard. Hij beweerde dit te doen uit principe. Als een direct gevolg hiervan werd hij ontslagen, zowel op de radio- als de tv-stations waarop hij werkte. In 1962 wordt Alan Freed veroordeeld tot een boete van 300 dollar en een voorwaardelijke straf, nadat hij op twee punten heeft toegegeven schuldig te zijn aan omkoping. Op 20.1.1965 overlijdt hij als een gebroken man. Alan Freed is 42 jaar geworden.

1960 - ° Paul King van de groep King en V-Jay bij MTV.

1960 - ° Sean Young, acteur.

1961 - Bob Dylan neemt zijn eerste LP op met als titel "Bob Dylan". De LP werd geproduced door John Hammond en bevatte een aantal tracks, die later, in elektrische versies, werden gecoverd door Britse beatgroepen en Amerikaanse garagebands, b.v. "The House Of The Rising Sun" en "Baby let me follow you down", beter bekend als "Baby let me take you home" door The Animals. Een interessante nota op de platenhoes van de hand van ene Stacey Williams stipte de gewoonten aan die Bob Dylan had overgenomen door het veelvuldig bekijken van Charlie Chaplin films.

1961 - Cliff Richard & The Shadows keren terug in Engeland na een 35 dagen durende tournee door Maleisië, Australië en Nieuw-Zeeland. Volgens Cliff Richard hebben zij tijdens deze tournee bijna 30 binnenlandse vluchten gemaakt.

1962 – "When I Fall In Love" van The Lettermen komt de Amerikaanse Hot 100 binnen. Het is een vaak opgenomen liefdessong die geschreven was voor de Koreafilm "One Minute To Zero" (1952) met Robert Mitchum. Het instrumentale thema komt er wel 10 keer in voor. Het werd geschreven Victor Young en die maakte er zelf ook de originele versie van. Doris Day maakte de eerste gezongen versie, al in 1952, op tekst van Edward Heyman, en met het Norman Buloff Choir en het orkest van Percy Faith. Een hele reeks versies gingen die van The Lettermen vooraf : Jerry Southern (1952), Ron Goodwin (1953), Victor Sylvester (1953), Nat King Cole (1957), Hal McKusick Quintet & the Key Men (1957), Joe Loss (1957), Pat Boone (1958) en The Skyliners (1959). "When I Fall In Love" volgde hun debuutsingle "The Way You Look Tonight" ôp, die gepiekt had op nr. 13, op in de Amerikaanse Top 20 en haalde als hoogste notering nr. 7. Er was ook een versie van Sandra Dee in hetzelfde jaar 1962. Dit harmonisch vocale westkust trio was opgericht in Los Angeles in 1958 en bestond uit Tony Butala, Jim Pike en Bob Engemann. Zij maakten hun eerste platen voor Warner Bros in 1960. Engemann werd vervangen door Gary Pike, de broer van Jim, in 1968. Zij waren de nr. 1 Adult Contemporary Vocal Group van de jaren 60. Zij hadden 20 hits in de Amerikaanse Hot 100 tussen 1961 en 1971. Halverwege de jaren 60 kwam het nummer terug in de belangstelling met covers van Cilla Black (1966), Duane Eddy (1966) en Episode Six (1967). Donny Osmond zou deze liefdesballade terug brengen naar de charts in 1973 en Julio Iglesias maakte er zijn versie van in 1985. In 1987 haalde de nieuwe versie van Rick Astley de 1° plaats in de UK maar werd van die troon gestoten door een 30 jaar oude versie van Nat King Cole. Dochter Natalie Cole nam haar versie op in 1988.Céline Dion & Clive Griffin zongen het voor de film "Sleepless in Seattle" (1993). De recentste versies zijn van Doug Sahm (1994) en Bill Frisell (2000). Natalie Cole maakte in 1996 een duetversie met haar overleden vader Nat King Cole.

1962 - ° Steve Alexander, Welshe drummer en zanger. Hij begon bij de Ierse band Shook Up’ en verdiende zijn brood als studiodrummer. In de Londense studio’s speelde hij geregeld mee op opnames voor films of televisie en in commerciële sessies. Hij was ook lid van het BBC Radio Orchestra. Hij werd lid van het Britse popquartet Brother Beyond in 1986 na het vertrek van Eg White. De groep bestond verder uit zanger Nathan Moore, gitarist David White en toetsenspeler Carl Fysh. Hits: "The Harder I Try" (1988) en "The Girl I Used To Know" (1990)

1963 - The Beatles treden op in het Ardwick Apollo Theatre in Manchester, UK. Stukken uit het optreden worden gefilmd voor een bioscoopdocumentaire.

1964 - The Rolling Stones staan voor de 8e keer in Ready Steady Go!. Dit televisieprogramma wordt uitgezonden door de Britse omroep ITV. The Rolling Stones spelen "Little Red Rooster", "Around And Around", "Everybody Needs Somebody To Love" en "Off The Hook".

1965 - ° Mike D (Michael Diamond), zanger van The Beastie Boys, het eerste blanke raptrio, in New York City opgericht in 1979. Hits: "Intergalactic" (1998), "Body Movin'" (1998), "Remote Control" (1999) en "Ch-Check It Out" (2004).

1965 - ° Sen Dog (Senen Reyes) in Cuba. Van Cypress Hill. Hit: "Rock Superstar" (2000).

1965 – "I Hear A Symphony" van The Supremes komt in de USA voor 2 weken op nr. 1.

1965 – "The Sounds Of Silence" komt binnen in de Amerikaanse hitparade Billboard Hot 100. De single hield het 12 weken uit en stond rond de jaarwisseling een tijdlang op nummer 1. Het plaatje klonk wel helemaal anders dan Simon & Garfunkel het hadden opgenomen. Als je nu op een verzamelcd van Simon & Garfunkel kijkt, zal je zien dat de song met de s-loze titel The Sound Of Silence wordt aangeduid. Oorspronkelijk hield men het bij de meervoudsvorm The Sounds Of Silence. Het is niet duidelijk waarom die verandering is doorgevoerd vanaf Simon And Garfunkel’s Greatest Hits in 1972. In de tekst heeft wel altijd ‘the sound of silence’ gestaan. Paul Simon werkte meer dan een half jaar aan deze song over het onvermogen om te communiceren. Hij deed dat in zijn badkamer omdat de tegels daar zo goed de klank van zijn gitaar weerkaatsten. Het licht deed hij niet aan, om zich beter te kunnen concentreren, zat hij er te spelen in het donker. Daar verwijst de openingszin naar: "Hello darkness, my old friend, I’ve come to talk to you again.’ Paul Simon en Art Garfunkel zongen het nummer tijdens de auditie die hen een platencontract bij Columbia Records opleverde en namen een akoestische versie op voor hun debuutalbum "Wednesday Morning, 3AM". De plaat flopte, er werden maar een paar duizend exemplaren van verkocht. Daarom werd het duo opgedoekt. Paul Simon verhuisde naar Groot-Brittannië en Art Garfunkel ging opnieuw studeren aan de universiteit. Tot hun verbazing was "The Sounds Of Silence" enkele maanden later wereldwijd een groot succes. Ze schrokken wel toen ze de hitversie voor het eerst hoorden. Hun stemmen stonden nog wel op de plaat, maar de muziek was zonder dat zij dat wisten opnieuw ingespeeld. Dat was een idee van producer Tom Wilson. Die zag hoe de folkrock zich in die tijd ontwikkelde. The Byrds deden het ook op popradiozenders goed met "Mr. Tambourine Man" en Bob Dylan had vriend en vijand verrast door een elektrische gitaar te omgorden. Daarop inspelend huurde Tom Wilson de muzikanten die met Bob Dylan "Like A Rolling Stone" hadden opgenomen om "The Sounds Of Silence" opnieuw te spelen, maar dan elektrisch. Alleen Al Kooper werd niet gevraagd. Officieel was dat omdat zijn hammondorgel het geluid te Dylanesk zou maken, maar het kan ook dat men hem niet in de buurt wou omdat hij bevriend was met Paul Simon en men vreesde dat hij het geheime producersplannetje zou verklappen. Art Garfunkel brak zijn studies weer af en Paul Simon keerde naar de States terug om halsoverkop een tweede elpee in te blikken. Meesurfend op het succes kreeg die de titel "Sounds Of Silence" mee, deze keer zonder lidwoord. Natuurlijk kon men toen niet anders dan de hit hernemen als openingstrack. Als Tom Wilson geen remix van de song had gemaakt, zou er dus nooit sprake zijn geweest van Simon & Garfunkel. "The Sounds Of Silence" werd tientallen keren gecoverd, in de meest uiteenlopende genres, tot reggae, punk en trash metal toe. Er bestaan instrumentals van, maar ook uitvoeringen in de meest exotische talen. ABBA-zangeres Anni-Frid Lyngstad nam een Zweedse versie op voor haar solodebuut "Frida", Gérard Lenorman zong het in het Frans en al in 1965 zette Boudewijn de Groot "Het Geluid Van Stilte" op zijn eerste elpee. "Luister duisternis, mijn vriend. Waaraan heb ik het verdiend dat ik telkens in mijn dromen dezelfde angst moet tegenkomen?"1965 - The Kinks spelen om kwart over drie 's middags in de Houtrusthallen in Den Haag en om 20 u in de veilinghal van Tiel. Een dag later spelen The Kinks om half drie ’s middags in de V&B-garage in Beverwijk en 's avonds om acht uur in Winterswijk. The Golden Earrings en De Bintangs verzorgen het voorprogramma. De Radio Veronica-diskjockey Jan van Veen is de presentator. Bij alle optredens bedraagt de entreeprijs 6 gulden.

1965 – "Still I’m Sad" van The Yardbirds komt binnen op 37 in de Nederlandse Top 40. Het is een compositie van hun bassist Paul Samwell-Smith en hun drummer Jim McCarty. Op de B-kant staat "Evil Hearted You", een compositie van Graham Gouldman. "Still I’m Sad" bereikt de 16e plaats.

1965 - Jim Dale presenteert een nieuwe aflevering van het televisieprogramma Thank Your Lucky Stars. Hij ontvangt Frank Ifield, Billy J. Kramer & The Dakotas, Joe Brown, Cleo Laine, Sounds Incorporated, Lynn Holland en The Majority. Het wordt van kwart over vijf tot vijf voor zes ’s avonds uitgezonden door de Britse commerciële omroep ABC.

1965 – "My Generation" van The Who komt binnen op 36 in de Nederlandse Top 40. Op de B-kant staat "Shout And Shimmy". Deze single is op 13 en 14 oktober 1965 in de IBC-studio’s in Londen opgenomen. "My Generation" is op 28.10.1965 uitgebracht en haalt de 5e plaats.

1966 - De musical "Cabaret" van Joe Masteroff, Fred Ebb en John Kander gaat in première in het Broadhurst-theater op Broadway, New York. Het verhaal speelt zich af in Berlijn aan de vooravond van Het Derde Rijk. Hier woont de homoseksuele Amerikaan Clifford Bradshaw in een pension waar ook Sally Bowles haar intrek heeft genomen. Zij werkt als zangeres in de obscure Kit Kat Club. Zij wordt verliefd op Clifford Bradshaw. Jill Haworth speelt de rol van Sally Bowles, Bert Convy is Clifford Bradshaw, Jack Gilford kruipt in de huid van Herr Schultz en Lotta Lenya is te zien als de hospita Fraulein Schneider. Cabaret speelt tot 4.3.1967 in het Broadhurst-theater. Van 7.3.1967 tot 2.10.1968 staat deze musical in New York in het Imperial-theater. Van 7.10.1968 tot 6.9.1969 wordt hij opgevoerd in het Broadway-theater in New York. Cabaret is in totaal 1165 keer op de planken gebracht.

1970 – Ray Davies van The Kinks moet al voor de tweede keer uit Amerika overvliegen om een stukje tekst opnieuw in te zingen. In de zomer was dat voor de eerste keer gebeurd, toen hij de woorden "cherry cola" moest inzingen, in plaats van Coca Cola. De BBC wilde immers de single "Lola" niet draaien, niet omdat het over een travestie ging, maar omdat er een merknaam in voorkwam. "Lola" werd de eerste Amerikaanse Top 10 single voor de groep sedert 1965 en hun eerste Britse Top 3 single sinds 1967. De opvolger was "Apeman", met daarin de regel : "The air pollution is a-foggin’ up". Velen dachten dat dit kon verkeerd verstaan worden, dus moest Ray iets anders inzingen. Deze keer bracht het wel geen wereldhit. "Apeman" haalde wel de Britse Top 4, maar bleef buiten de Amerikaanse Top 40. Daarna bleven zij 6 lange jaren afwezig uit de Amerikaanse singlescharts. En dat was dan nog niets, vergeleken met de steile val in hun eigen land. "Supersonic Rocket Ship" (1972) haalde de Britse Top 20, maar de volgende hitsingle, "Better Things" (1981), liet 11 jaar op zich wachten en haalde maar net de Top 50.

1971 – "Theme From Shaft" van Isaac Hayes komt in de States voor 2 weken op nr. 1. Het was zijn enige Amerikaanse nr. 1 en was grotendeels instrumentaal. Het kwam uit de film "Shaft", over een zwarte detective, die werd gespeeld door Richard Roundtree.

1971 - ° Niels William (William Vaesen), Vlaams zanger, radiopresentator, muziekproducent en boekenuitgever. Hij raakte vooral bekend als oprichter en eerste manager van de meidengroep K3. William was al op jonge leeftijd actief in de muziek als imitator op talentenjachten. Op zijn elfde zong hij een liedje in voor de BRT-serie "Mik, Mak en Mon". Daarna studeerde hij achtereenvolgens aan de muziekhumaniora in Hasselt en later aan de showbizzschool in Oostende. Hij brak in 1991 door met het duet "Dat goed gevoel" dat hij met Frank Dingenen zong. Hij bracht tot 1999 3 albums en verscheidene singles uit. Hij won tweemaal een zomerhittrofee van Radio 2; de eerste keer als beste debutant voor zijn single "Blijf bij mij" en in 1995 de prijs van Beste Nederlandstalige Productie voor zijn single "Zie ze doen". Hij was gedurende bijna 10 jaar werkzaam als presentator bij Radio Donna en Radio 2, waar hij twee jaar lang het programma Golfbreker en De Zondagsclub presenteerde. In 1998 richtte hij K3 op. Toen deze groep een succes bleek, verkocht hij zijn bedrijf eind 2002 aan Studio 100. Het K3 album "Verliefd" is het laatste album waaraan William een bijdrage had als executive producer. William ging naar Zuid-Afrika en richtte daar de groep X4 op, een Zuid-Afrikaanse variant op K3. De groep haalde met haar eerste album goud en verkocht meer dan 20.000 exemplaren maar werd niet veel later door strubbelingen binnen de groep opgedoekt. Terug in België in 2005 hield hij zich als manager en producent onder andere bezig met Marjolein Lecluyze, Els de Schepper, Milk Inc., de Ketnetband, Eurosong for Kids en Wim Soutaer. In 2009 verliet Kathleen Aerts de groep K3 en liet haar belangen opnieuw behartigen door William. Die samenwerking resulteerde in een eerste single ten bate van Unicef "Zumba Yade" die zowel in België als in Nederland op nummer 1 kwam.

1973 - Keith Moon van The Who stuikt in elkaar op de scène tijdens een concert in het Cow Palace, San Francisco ten gevolge van jetlag. Gitarist Pete Townsend vroeg aan het publiek of er iemand was die hem kon vervangen voor de rest van het concert. De negentienjarige Scott Halpin uit Iowa ging voor de laatste 3 songs achter de drums zitten. Hij zei later dat hij onder de indruk was van het uithoudingsvermogen van de groep, want zelf was hij al uitgeput na die 3 songs. Scott Halpin overlijdt op 9.2.2008 aan de gevolgen van een hersentumor. Hij is 54 jaar geworden.

1973 - + Allan Sherman in Los Angeles. Hij was 48 en bekend voor zijn hit "Hello Muddah, Hello Fadduh (a letter from camp)" (1963). Hij was eigenlijk een comedyschrijver en -producer van o.a. de Tv-reeks "I've got a secret".

1976 – De Britse rockgitarist Bert Weedon staat helemaal bovenaan de Britse albumcharts met "22 Golden Greats". Zijn "Play In A Day" was in het begin van de jaren ’60 het enige boek in de UK, waarmee je gitaar kon leren spelen.

1975 - The Who start een tournee in Amerika in Houston.

1975 - + Franco (Francisco Franco y Bahamondes), generaal en dictator van Spanje. Hij was geboren in 1892.

1979 - The Jam begint aan een Britse tournee in Manchester. Support act was The Vapors, die gemanaged werden door de basgitarist van The Jam, Bruce Foxton.

1981 – ° Kimberley Walsh in Bradford, Engeland. Van de meidengroep Girls Aloud. Hits: "Sound Of the Underground" (2002) en "Love Machine" (2004). Walsh groeide op in een gezin met vier kinderen, twee zussen en een broer. Walsh had al veel audities achter de rug toen ze auditie ging doen voor 'Popstars: the Rivals'. Ze geraakte door de eerste audities, maar kreeg later te horen dat ze naar huis moest. Ze zou de liveshows niet halen. Iemand deed echter op het laatste moment niet meer mee, waardoor ze toch naar de liveshows mocht. Het doel van deze talentenjacht was om een boyband en een girlband te vormen, waarna deze twee bands zouden strijden om de Christmas Number One. De girlband Girls Aloud werd gevormd, met Kimberley, Nadine, Sarah, Nicola en Cheryl. De boysband was One True Voice. Girls Aloud won de race naar de nummer 1 en mocht een album opnemen: "Sound of the Underground". Het album werd platina en het was de start van een muzikale carrière waar een eind aan kwam in 2013. Na 21 toptiensingles, 5 studioalbums in de hitlijsten, 6 uitverkochte tournees en een driejarige onderbreking besloot de groep dat het na 10 jaar mooi was geweest. In juni 2010 werkte Walsh als model voor Schwarzkopf. Ze maakte een documentaire over spijkerbroeken getiteld Blue Jean Girl. Walsh speelde daarnaast de rol van prinses Fiona in de Engelse versie van de musical Shrek. In 2012 deed ze mee aan Strictly Come Dancing met Pasha Kovalev als danspartner. Haar eerste soloalbum, "Centre Stage", verscheen in februari 2013. Het bevat al haar favoriete musicalliedjes die ze gecoverd heeft.Walsh trouwde begin 2016 met Justin Scott, voormalig zanger van Triple 8.

1982 - The Eurythmics komen de Britse hitparade binnen met het nummer "Love is a Stranger". Zowel Dave Stewart als Annie Lennox waren uit The Tourists afkomstig en hadden hun naam ontleend aan een vorm van dans en oefening uit het begin van de 20e eeuw.

1983 - + Kristmann Gudmundsson, IJslandse romanschrijver. Hij was 82 (23.10.1901)

1983 – De apocalyptische televisiefilm "The Day After" wordt uitgezonden.

1984 - Michael Jackson is de 1793ste artiest die een ster krijgt op The Hollywood Walk Of Fame. Niet eerder zijn er zoveel belangstellenden op een onthullingplechtigheid afgekomen. Als je ooit in de buurt bent, de ster ligt bij The Chinese Theatre vóór huisnummer 6925 aan The Hollywood Boulevard in Los Angeles.

1985 - ° Carly Rae Jepsen, Canadese zangeres.

1987 - Hans Breukhoven, de eigenaar van The Free Record Shop, treedt in het huwelijk met Conny Witteman. Zij is beter bekend als de zangeres Vanessa. Samen adopteren zij drie kinderen, Shanna, Jordy en Marvin.

1988 - Maikel Oldersma wordt geboren als zoon van Hans Oldersma en Ria Brieffies van de Dolly Dots. Zij zijn op 21.8.1981 met elkaar getrouwd. Op 16.6.1994 wordt hun dochter Melissa geboren.

1989 - In de Belmont-studio in Belmont, Indiana neemt Bob Dylan "People Get Ready" op. Deze song is bestemd voor de soundtrack van de bioscoopfilm "Flashback" die op 30.1.1990 in roulatie gaat. In deze film van Franco Amurri spelen Dennis Hopper, Kiefer Sutherland en Carol Kane de hoofdrollen.

1989 - In Breukelen trouwt zanger Marco Bakker met de actrice Willeke van Ammelrooy.

1990 - Paul McCartney brengt "Tripping The Live Fantastic Highlights" op de markt. Op deze CD staan hoogtepunten van zijn dubbelalbum "Tripping The Live Fantastic" dat op 29.10.1990 is uitgebracht. Dit album is opgenomen tijdens de wereldtournee die de ex-Beatle van 26.9.1989 tot 21.4.1990 heeft ondernomen.

1990 - ° JoJo (Joanne Levesque), Amerikaanse zangeres.

1991 - De 65-jarige prins Claus van Nederland lijdt al sinds 1987 aan een lichte vorm van de ziekte van Parkinson. De van oorsprong Duitse diplomaat is ontslagen uit een Haags ziekenhuis, waar hij in juli was opgenomen wegens depressies.

1991 - Het Belgische voetbalelftal verliest de laatste kwalificatiewedstrijd in groep 5 van het EK, met 0-1 van Duitsland. De Brusselse politie arresteert 400 Duitse fans, die het centrum van de hoofdstad op stelten hadden gezet.

1991 - Randy Jackson, één van The Jacksons, wordt tot een maand gevangenisstraf veroordeeld. Hij zou in januari 1991 zijn vrouw Eliza Shaffy in elkaar hebben geslagen.

1991 - The Rolling Stones sluiten voor 45 miljoen dollar een platencontract met Virgin Records. Dit maakt hen de bestbetaalde popgroep ter wereld. In dit contract is onder meer bedongen dat The Rolling Stones de komende 6 jaar tenminste 3 albums afleveren.

1993 – "Tussen Jou En Mij" van Rob de Nijs komt binnen in de Nederlandse Album Top 100. Het blijft op 40 steken.

1995 - De single "Free as a Bird" van de Beatles met daarop de stem van de in 1980 vermoorde John Lennon wordt vrijgegeven en beleeft wereldwijd zijn radiopremière. Het nummer staat op het verse album "Anthology" van de drie nog resterende Beatles. Dit is hun eerste "nieuwe" single sinds 1970. "Free As A Bird" is door John Lennon vóór zijn dood in 1980 opgenomen als demo. Deze demo is door Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr naderhand bewerkt voor de single. De productie is van Jeff Lynne. De single wordt op 12.12.1995 uitgebracht en komt op 16.12.1995 binnen in de Nederlandse Top 40. "Free As A Bird" bereikt de 10e plaats.

1995 - Minister van Justitie Stefaan De Clerck beslist het Bendedossier in Charleroi te laten, maar de professoren Cyrille Fijnaut en Raf Verstraeten krijgen de opdracht de pijnpunten in het dossier te bestuderen.

1995 - Ahmed Zaoui, het kopstuk van de GIA-bende in België, wordt door het Hof van Beroep in Brussel veroordeeld tot 4 jaar cel met uitstel. Ook de andere vrijspraken worden omgebogen tot voorwaardelijke straffen. De uitwijzing kan nu volgen.

1995 - Miljoenen Britten volgen het BBC-interview met prinses Diana, waarin ze een vernietigend beeld schetst van het Britse koningshuis als een koele en conservatieve clan.

1995 - De Dow Jones, de index van de belangrijkste Amerikaanse aandelen, overschrijdt voor het eerst in de geschiedenis de kaap van de 5.000 punten.

1996 - Alice de Vries, samen met haar zus Karin bekend van het duo Maywood, trouwt in het stadhuis van Gouda met de zakenman Rob van Wijk. Aan dit geluk komt op 29.12.2000 plotseling een einde als hij dood in zijn kantoor wordt gevonden. Hij blijkt te zijn overleden aan een hartstilstand. Rob van Wijk is 64 jaar geworden.

1998 – + Roland Alphonso, in Los Angeles, Californië, USA. Ska pionier met een jazzopleiding en saxofonist. Hij begon als professionele muzikant op het einde van de jaren ’40. In Jamaïca raakte hij bekend als gerespecteerde studiomuzikant, die vaak door Coxsone Dodd werd gevraagd in zijn opnamestudio, Studio One. Hij werd lid van de skagroep van Don Drummond, The Skatalites, in 1963 en populariseerde het genre. Hij kreeg faam in zijn vaderland maar ook in de UK. The Skatalites hadden hun grootste hit in 1967 met "Guns of Navarone". Zij werkten ook als studiomuzikanten bij acts als The Maytals en de jonge Bob Marley. De groep werd door een tragedie getroffen toen de geestelijk onevenwichtige Don Drummond zijn vriendin vermoordde. Met Drummond achter de tralies viel de groep korte tijd later uit elkaar. In de jaren ’80, tijdens de ska revival, kwamen The Skatalites weer samen. Alphonso zakte in elkaar tijdens een concert van The Skatalites in de Key Club in West Hollywood op 2.11.1998 en raakte op 17.11.1998 in een coma. Hij overleed 3 dagen later in het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Hij was 67. The Skatalites deden een comeback in 1998 met het album "Ball of Fire", Roland Alphonso speelde daarop sax.

2000 - Tijdens een interview in het ITV-programma The Frank Skinner Show kondigt Mel C. aan dat zij The Spice Girls gaat verlaten.

2001 – Vanaf vandaag tot 24 november worden in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam opnamen gemaakt van "De Wereld Draait Door" van Youp van ’t Hek. Deze televisieregistratie wordt eind december 2001 door de VARA op Nederland 3 uitgezonden. Begin 2002 verschijnt het album, Deze CD komt op 5 januari 2002 binnen in de Album Top 100. De Wereld Draait Door van Youp van ’t Hek blijft op 26 steken.

2001 - Charlie Daniels wordt in Nashville, Tennessee geopereerd aan prostaatkanker. In 1979 heeft hij met zijn Charlie Daniels Band een grote internationale hit met "The Devil Went Down To Georgia".

2001 – "Goddess In The Doorway", het nieuwe soloalbum van Mick Jagger, wordt uitgebracht. Op deze plaat wordt de zanger van The Rolling Stones bijgestaan door o.a. zijn dochter Elizabeth, Wyclef Jean, Joe Perry, Pete Townshend, Lenny Kravitz en Bono. Op de eerste dag worden er in Groot-Brittannië slechts 954 exemplaren van verkocht. In Nederland komt de plaat op 1.12.2001 de Album Top 100 binnen en bereikt de elfde plaats.

2002Een koppel uit Californië dat al ongeveer 20 jaar dagelijks op de lotto speelt, wint twee keer het groot lot. In totaal wint het paar 17.124.000 dollar. Een uur nadat ze 124.000 dollar gewonnen hadden, wonnen Angelo en Maria Gallina ook nog een ander groot lot ter waarde van 17 miljoen dollar. Angelo (78), een gepensioneerd spoorman, gaf toe dat hij elke dag 20 dollar inzette op deze loterij sinds de oprichting ervan in 1985. Tot nu toe had het koppel nog nooit iets gewonnen. Toen men hem vroeg wat hij met het geld gingt doen antwoordde hij: ,,Ik denk dat ik heel veel taart ga eten!'' Zijn vrouw gaf te kennen dat ze voor hun twee zonen een huis wou kopen.

2002 – Het einde van Radio Mango wordt aangekondigd.

2003 - Damon Albarn, de zanger van Blur, sluit zich in het centrum van Londen aan bij duizenden demonstranten die protesteren tegen het officiële staatsbezoek van de Amerikaanse president George W. Bush. "Wij zijn nog altijd in oorlog. Wat zegt het kijken naar oorlog over onszelf? Hoe leidt oorlog naar vrede? Hoe leidt het kijken naar oorlog naar vrede? Twee miljoen mensen stelden op 15.2. 2003 een vraag. Waarom oorlog? Op die vraag hebben wij nog steeds geen antwoord gekregen", aldus Damon Albarn. Ook Fran Healey, de zanger van Travis, Thom Yorke, de zanger van Radiohead, en Robert Del Naja van Massive Attack hebben zich uitgesproken tegen de Amerikaans/Britse politiek met betrekking tot Irak.

2003 - Phil Spector wordt in Californië formeel aangeklaagd voor de moord op Lana Clarkson. De veertigjarige actrice/model is op 3.2.2003 dood aangetroffen in een fauteuil in de foyer van de villa van Phil Spector in Alhambra, een buitenwijk van Los Angeles. Na zijn arrestatie is Phil Spector op borgtocht vrijgelaten. Na een uitgebreid sporenonderzoek door de technische recherche hebben de autoriteiten in Californië vastgesteld dat Lana Clarkson moet zijn doodgeschoten door Phil Spector. Hij heeft in juni 2003 in een interview beweerd dat de vrouw zelfmoord heeft gepleegd. De avond vóór haar dood hebben zij met elkaar kennisgemaakt in The House Of Blues, een nachtclub in Hollywood. Lana Clarkson is hier werkzaam als gastvrouw

2003 - Michael Jackson geeft zichzelf onder massale belangstelling van de media aan bij de politie van Santa Barbara, Californië. Hij wordt verdacht van kindermisbruik. De 45-jarige zanger is formeel in staat van beschuldiging gesteld. Michael Jackson wordt, met handboeien om, het politiebureau van Santa Barbara binnengeleid. Hier worden zijn vingerafdrukken genomen. Voor het dossier wordt een foto van de zanger gemaakt. Ook moet Michael Jackson zijn paspoort afgeven. Nog geen 3 kwartier later staat hij, na het betalen van een borgsom van 3 miljoen dollar, weer buiten. Met zijn entourage vliegt hij terug naar Las Vegas. Michael Jackson zal op vrijdag 9.1.2004 worden voorgeleid. Dan wordt duidelijk waar hij precies van wordt beschuldigd.

2003 - De eerste gitaar van wijlen George Harrison wordt op een veiling in Londen verkocht voor €395.000. De Egmond-gitaar is van Nederlandse makelij. De vader van George Harrison heeft hem in de jaren ‘50 voor (omgerekend) €5 voor zijn zoon gekocht. De ex-Beatle heeft op deze gitaar zijn eerste akkoorden leren spelen. "Vraag niet waarom mijn vader een gitaar koos - en niet een mondharmonica of zoiets. Gitaren waren toen zeker niet populair. Het was een echt koopje. Eigenlijk een goedkoop, vreselijk gitaartje. Maar goed genoeg voor die tijd", heeft George Harrison ooit als toelichting gegeven. De gitaar is stuk gegaan toen George Harrison hem heeft proberen te repareren met een schroevendraaier. Zijn broer is er naderhand wel in geslaagd, ook al is de gitaarhals scheefgetrokken. Een tweede gitaar van George Harrison is door Cooper Owen geveild voor €25.000. Deze Fender Stratocaster is een geschenk van de Britse komiek Spike Milligan. Op de veiling is ook €25.000 betaald voor een gesigneerde uitnodiging voor het feestje na afloop van de première van "A Hard Day’s Night", de eerste bioscoopfilm van The Beatles uit 1964. Op deze invitatie staat een persoonlijke opdracht van John Lennon aan de acteur Victor Spinetti.

2004 - In Seattle, USA wordt een expositie geopend over het begin van de carrière van Bob Dylan. Onder de titel "Bob Dylan's American Journey 1956-1966" is de tentoonstelling onderdeel van The Experience Music Project, een initiatief van Microsoft-oprichter Paul Allen. Het is voor het eerst dat er zoveel uniek materiaal over Bob Dylan onder één dak wordt geëxposeerd, aldus de curator. De tentoonstelling behandelt met name de beginjaren van Bob Dylan in New York. Hier heeft hij zijn idool, de folk-zanger Woody Guthrie, ontmoet. Ook heeft hij hier zijn eerste albums opgenomen. Bezoekers volgen in het museum een chronologisch ingedeeld traject dat begint met het jaarboek van zijn middelbare school en eindigt met zijn motorongeluk in 1966. Te zien zijn onder meer de handgeschreven songteksten van "Blowin' In The Wind" en "Like A Rolling Stone", de tamboerijn die de inspiratie is geweest voor zijn compositie "Mr. Tambourine Man", zijn aan flarden gelezen exemplaar van Woody Guthrie's biografie "Bound For Glory", instrumenten, manuscripten en concertaankondigingen. Bezoekers kunnen luisteren naar een opname van Bob Dylans eerste concert in New York. Deze opname duurt 24 minuten. Zij zijn niet eerder officieel vrijgegeven. Bob Dylan heeft persoonlijk zijn medewerking aan deze tentoonstelling verleend. Een groot aantal items is afkomstig uit privé-verzamelingen.

2005 – De Japanner Takeru Kobayashi speelt 67 hamburgers in acht minuten naar binnen en verdedigt zo zijn wereldtitel in Chattanooga in de Amerikaanse staat Tennessee. De man is nipt onder zijn wereldjaarprestatie van 69 hamburgers gebleven. Kobayashi werd voor zijn prestatie beloond met 10.000 dollar (8.500 euro). De tweede plaats ging naar de Californiër Joey Chestnut, die 62 hamburgers naar binnen sloeg.

2005 – + Chris Whitley, Amerikaanse zanger en gitarist, op 45-jarige leeftijd aan longkanker. De singer-songwriter maakte integere rockmuziek voor een schare vaste aanhangers. De in Texas geboren Chris Whitley stond muzikaal onder invloed van het minimalisme van Robert Johnson. Hij werd ook beïnvloed door de jazz. In 1991 bracht hij zijn eerste album uit, "Living with the law", geproduced door Daniel Lanois. Een van de songs op de plaat, "Kick the stones'', werd een cultsucces toen die opdook in de film "Thelma and Louise". Ook ,,Big sky country'' werd begin de jaren ‘90 een bescheiden hit. Whitley was een zwerver, die zelfs een tijdje in Gent doorbracht, en speelde bij onder meer 2 Belgen en Nacht und Nebel. Hij vocht tegen een drugsverslaving en leefde de laatste jaren afwisselend in Dresden en New York. Omdat zijn sterke livereputatie hem voorafging, toerde hij veelvuldig over de hele wereld, onder meer samen met U2. Zijn muziek zou je als visionaire rootsmuziek kunnen omschrijven. Andere rockartiesten, onder wie Bruce Springsteen, schreven hem hoog aan, maar toch slaagde Whitley er niet in door te breken bij het grote publiek. Misschien was de rusteloze Texaan iets te vaak onvoorspelbaar. Soms klonk zijn muziek gemeen en agressief. Dan weer ontvouwde hij een voorkeur voor spirituele muziek met zoemende gitaren, of bleef hij zijn vroege bluesinvloeden trouw. Zijn 12e album verschijnt in december 2005. Door zijn gezondheidsproblemen moest hij een herfsttournee afzeggen, die hem onder meer naar het festival Leffingeleuren zou hebben gebracht. Hij was de vader van zangeres Trixie Whitley.

2005 - + Danny Harrison, in New York, op zijn 57e verjaardag. Hij wordt doodgeslagen tijdens een ruzie. Harrison was de manager geweest van o.a. Billy Joel en Paul Simon.

2006 – + Robert Altman in een ziekenhuis in Los Angeles. De filmregisseur was een van de grote cineasten uit de naoorlogse Amerikaanse cinema. Hij werd 81 jaar. Altman werd onder meer bekend door films zoals de Koreasatire "M*A*S*H", de psychologische studie "Short Cuts" , "Nashville", de film noir-remake "The Long Goodbye" en de ''Hollywood-over-Hollywoodprent'' "The Player".

 

Meer dagklapper op de radio, elke werkdag tussen 08.00 u. en 19.00 u. in de Tequilaprogramma's en op zondag tussen 13.00 u. en 15.00 u. bij Jacob Van Maerlant!

° = geboorte
+ = overlijden


Listen to Radio Tequila

Kwist't 13

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact