Dagklapper

Dagklapper

 

25 JULI

 

---- - Weerspreuk :

Is Sint-Jacobus hel en warm,

Bevriest met Kerstmis rijk en arm.

---- - H. Valentina (Valentine, Vallatina)

---- - Als andijvie geplukt werd op de middag of om middernacht op Sint-Jacobsdag, had het de macht zijn bezitter onzichtbaar te maken en gesloten dozen of huizen open te maken. Het moest wel in het veld gesneden worden met gouden messen. Als de oogster sprak tijdens het snijden dan zou hij onmiddellijk sterven. Een andere eigenschap van andijvie wordt besproken in "Dyett’s Dry Dinner" (1599). De persoon die zijn lichaam inwrijft met het sap van de andijvieplant zal gemakkelijk de gunst verkrijgen van invloedrijke personen.

---- - John Knill, burgemeester van St Ives, Cornwall, Engeland in 1767, liet een vreemd testament na. In het vermelde stadje moest op deze dag, om de vijf jaar, een ceremonie uitgevoerd worden. Zijn graf op een heuvel moest bezocht worden door 10 jonge meisjes in het wit gekleed en twee weduwen van meer dan 65 jaar. Daar zou zijn geest zich met hen verenigen en rond zijn grafmonument dansen, terwijl de omstanders de 100° psalm zongen.

44 - + H. Jacobus, apostel. Hij werd onthoofd in Jeruzalem door Herodes Agrippa. Hij is de patroonheilige van Spanje en daarom is dit het feest van Santiago Apostol in Spanje, alias H. Jakob De Meerdere (Jaak, Jacky, Ko, Koos, Kobus). De H. Jacob werd in Spanje vereerd sinds de tijd dat hij in 847 op miraculeuze wijze verscheen om hen de Moren te helpen bestrijden. Gewapend met een zwaard en gezeten op een wit paard doodde hij 60.000 Moorse ongelovigen. In Londen was het, bij decreet van het parlement, illegaal oesters te verkopen tot Sint-Jacobsdag (St James Day), vandaar dat deze dag "Oyster Day" genoemd wordt in Groot-Brittannië. De legende zei dat wie op deze dag oesters at, nooit in geldgebrek zou zitten.

3° Eeuw - + H. Christoffel (Kristofoor; Chris, Kit), martelaar en patroonheilige van de reizigers. Zijn oorspronkelijk beroep was mensen overzetten over de rivier langs dewelke hij woonde. Op een avond droeg hij een klein kind op zijn rug over de rivier, maar het gewicht werd zo groot dat het wel leek dat de veerman zou zinken. Het kind zei: "Wees niet verwonderd, mijn vriend, ik ben Jezus, en jij hebt het gewicht van de zonden van de gehele wereld op jouw rug!" Een ets van dit gebeuren uit 1423 heeft als onderschrift de verzekering voor de lezer dat hij de dag dat hij deze tekening aanschouwt geen kwade dood zal sterven. Franse vissers beweren dat de bot, een platvis, aan zijn gestalte gekomen is omdat hij gezichten trok in plaats van te luisteren naar Sint-Christoffel toen hij een sermoen gaf aan de vissen.

1415 – Een vloot van rum 200 schepen vaart de haven van Lissabon uit, onder aanvoering van de Portugese koning Johan I en drie van zijn zoons, onder wie de infant Hendrik, later bekend als Hendrik de Zeevaarder.

1554 - De Engelse koningin Mary huwde met Philips van Spanje. Zij hielden het feest in de East Hall van Wolvesey Castle, Hampshire, Engeland.

1621 – De London Company zond Kapitein William Norton en 4 Italianen naar Jamestown, Virginia om de afgedankte glasfabriek van Jamestown nieuw leven in te blazen. Men zou er glazen kralen produceren om met de Indianen handel te drijven. De onderneming duurde maar tot het Indiaanse bloedbad van 1622.

1650 - ° William Burkit, bijbelgeleerde.

1758 - ° Elizabeth Hamilton, schrijfster.

1894 - ° Walter Brennan, in Swampscott, Massachusetts, USA. De geliefde karakteracteur kreeg zijn eerste filmrol in 1924. Hij won 3 Oscars, een voor zijn bijrol in "Come and Get It" van Howard Hawks, eentje voor zijn rol in de film "Kentucky" (1938) en nog eentje voor "The Westerner" (1940).. Hij speelde de rol van ‘Grandpa Amos McCoy’ in de televisieserie "The Real McCoys" op het einde van de jaren ’50, maar had toen reeds in meer dan 100 films meegespeeld. Hij had zijn eerste hit in 1960, toen hij 66 was, met het nummer "Dutchman’s Gold", begeleid door het orkest van Billy Vaughn. 1962 was zijn beste hitjaar, met zijn grootste hit "Old Rivers", dat doorsteeg tot nr. 5 in de Amerikaanse Hot 100 en nr. 3 in de Amerikaanse countrycharts, en ook een hitje was in de UK met een nr. 38 notering. Het werd geschreven door Cliff Crofford en was oorspronkelijk bedoeld voor Johnny Cash, maar producer Snuff Garrett vroeg hem of ze het nummer mochten gebruiken voor het b-kantje van een singeltje die zij aan het opnemen waren met Walter Brennan. In dat zelfde jaar hij hij nog 2 kleinere hitjes in Amerika : "Houdini" (1962) en "Mama Sang A Song" (1962). Hij overleed op 21.9.1974, 80 jaar oud, aan een longemphyseem.

1907 - ° Johnny Hodges in Cambridge, Massachusetts, USA. Jazz saxofonist. Hij werd lid van de band van Duke Ellington in mei 1928 en bleef tot 1951. Zijn solos zijn te horen op Ellington klassiekers als "Echoes of the Jungle", "Double Check Stomp" en "Time’s a Wastin’". Terwijl hij nog lid was van het orkest van Duke Ellington begon hij reeds soloplaten te maken. Zijn best gekende zijn "Hodge Podge", "Empty Ballroom Blues", "Jeep’s Blues" en zijn rhythm & blueshit "Going Out The Back Way" (1944). Hij kreeg de bijnaam ‘Rabbit’, wegens zijn voorliefde voor boterhammen met sla en tomaat. Hij was een virtuoos van zowel de alt- als sopraansax. Bepaalde critici noemden hem de eerste soul saxspeler, wegens het gevoel en de energie die zijn muziek uitstraalde. In 1951 vormde hij zijn eigen band maar keerde na 4 succesvolle jaren terug bij Duke Ellington in 1955. Midden de jaren ’60 begon zijn gezondheid achteruit te gaan. Hij kreeg de raad het kalmer aan te doen maar sloeg die in de wind. Hij stierf terwijl hij op bezoek was bij de tandarts, in New York City, op 11.5.1970.

1909 – De Fransman Louis Blériot maakt de eerste vlucht van Frankrijk naar Engeland in zijn Blériot XI eendekker. Hij vliegt van Les Baraques bij Calais naar een veld in de buurt van Dover in 37 minuten.

1924 - ° Estelle Getty, actrice en Golden Girl.

1930 - ° Annie Ross.in Mitcham, Londen. Jazzzangeres en actrice. Zij is het best gekend als lid van het trio Lambert, Hendricks & Ross.

1934 - ° Don Ellis (Donald Johnson Ellis), Amerikaanse jazztrompettist, componist en orkestleider. Hij was invloedrijk in de jaren ’60 en ’70. Hij overleed op 17.12.1978.

1937 - ° Darrell Banks (Darrell Eubanks) in Mansfield, Ohio, USA. Soulzanger Banks beleefde zijn eerste successen in de nightclubs van Detroit. Hij werkte samen met Donnie Elbert midden de jaren ’60 en werd daarna lid van de Daddy B. Combo. In 1966 ging hij solo en maakte platen eerst voor Soultown en daarna voor Revilot Records. Op dit laatste label bracht een eigen nummer uit, "Open The Door To Your Heart". Atlantic Records zag wel iets in hem en gaf hem een contract in 1968 en bracht het album "Darrell Banks Is Here" uit. Hij verdween uit de charts toen hij verhuisde naar Volt, een filiale van Stax Records. Hij overleed op 24.2.1970 in Detroit, Michigan.

1941 - ° Nate Thurmond, Amerikaanse basketbalspeler.

1941 - ° Manuel Charlton, in La Linea, Spanje. Stichtend lid en gitarist van de Schotse groep Nazareth, opgericht in 1969. De groep bestond verder nog uit leadgitarist Dan McCafferty, bassist Pete Agnew en drummer Darnell Sweet. In 1981 kwamen daar nog leadgitarist Billy Rankin en toetsenspeler John Locke bij. Zij hadden een wereldhit in 1974 met "Love Hurts", een cover van het b-kantje van "Running Scared"van Roy Orbison uit 1961.

1942 - ° Bruce Woodley, in Melbourne, Australië. Gitarist en stichtend lid van The Seekers.

1942 – "Don’t Sit Under The Apple Tree (With Anyone Else But Me") van Glenn Miller kwam in de USA voor 2 weken op nr. 1.

1943 - ° Jim McCarty (James Stanley McCarty), in Liverpool, Engeland. Drummer van the Yardbirds. Het gezin verhuisde naar Londen toen hij 2 jaar oud was. Hij liep school in de Hampton Grammar School in Richmond upon Thames, waar Paul Samwell-Smith een medeleerling was. In het begin dat hij bij The Yardbirds speelde was hij nog effectenmakeleaar op de Londense beurs.

 

The Yardbirds was een Britse rockband uit de jaren ’60 en vooral bekend omdat drie van de beroemdste gitaristen, Eric Clapton, Jeff Beck en Jimmy Page, hun carrière bij the Yardbirds begonnen. In 1962-63 begon de band in de buitenwijken van Londen onder de naam "the Metropolis Blues Quartet". In 1963 was de naam veranderd in "the Yardbirds". Ze kregen volop de aandacht van de Britse rhythm and blues-scene toen ze the Rolling Stones opvolgden als de officiële huisband van de Londense Crawdaddy Club.In het begin bestond de line-up uit Keith Relf (vocalen en mondharmonica), Chris Dreja (ritmegitaar), Paul Samwell-Smith (basgitaar), Jim McCarty (drums) en Anthony "Top" Topham (leadgitaar). Top werd al gauw vervangen door de toen nog onbekende Eric Clapton. Onder begeleiding van Crawdaddys impresario Giorgio Gomelsky, die de rol van manager en producer op zich nam, kregen ze in 1964 een contract bij het Columbia-label. De band was voor het eerst op plaat te horen als begeleidingsband van de blueslegende Sonny Boy Williamson, met wie ze door Europa tourde. In 1964 kwam hun eerste album uit, "Five Live Yardbirds", een live album. De band wilde echter ook de popmarkt veroveren en bracht enkele singles uit. De eerste singles waren oude bluescovers, maar ze kregen hun eerste grote succes met "For Your Love", een nummer geschreven door Graham Gouldman (later van 10CC). De single was voor de band het eerste grote succes in eigen land en de grote doorbraak in het buitenland. Alhoewel de single een vernieuwend stuk was en een groot succes, viel hij niet in de smaak bij Clapton, die in die tijd een pure bluesman was. Hij verliet de band begin 1965 en vertrok naar John Mayall's Bluesbreakers. Als vervanger raadde Clapton Jimmy Page aan, die het aanbod afsloeg en op zijn beurt Jeff Beck aanraadde. Beck voelde zich meer thuis in de experimentele popmuziek dan Clapton. Onder invloed van Beck ging de stijl richting de psychedelische rock. Er wordt gezegd dat de Yardbirds in die tijd de deur openden voor de psychedelische rock. De eerste hits met Beck waren "Heart Full of Soul" en "Evil-Hearted You", beiden geschreven door Gouldman. In 1966 kwam het Yardbirds album uit, ook wel bekend als "Roger the Engineer". Op dit album mengden ze de blues met Europese folk en Gregoriaanse zang, Oosterse invloeden en de bekende "raveups". Dat, in combinatie met Jeff Becks karakteristieke gitaarspel, bracht de band in groot aanzien bij een alternatiever publiek. Begin 1966 werd "I'm a Man", een klassiek nummer van Bo Diddley, een wereldwijde hit. Na het uitbrengen van "Roger the Engineer" besloot Samwell-Smith te stoppen met de basgitaar en de productie in handen te nemen. Jimmy Page sloot zich aan bij de band en speelde tijdelijk basgitaar, die vrij snel daarna door Dreja werd overgenomen. Page en Beck speelden voor een korte tijd samen gitaar, totdat Beck in 1966 vertrok en zijn eigen band begon. Er kwam één single uit waarop beide topgitaristen te horen waren, "Happenings Ten Years Time Ago", een psychedelisch hoogstandje. John Paul Jones speelde de basgitaar. Ook was de band te zien in "Blow Up", de filmklassieker van Michaelangelo Antonioni. Ze lieten hierin "Stroll On" horen, een bewerking van hun eigen "The Train Kept A-Rollin'". De experimenteerdrift van de band, en vooral van Page, was hoog. Een akoestisch nummer als "White Summer" bleek een voorproefje te zijn van later akoestisch werk van Jimmy Page met Led Zeppelin. Ondanks het vernieuwende geluid van de band ging het succes achteruit. EMI zette zelfs hitproducer Mickie Most in, een man die succes had geboekt met popacts als Herman's Hermits en Lulu. Singles, waaronder een cover van Manfred Manns "Ha Ha Said the Clown", deden weinig tot niets in de hitlijsten. In juli 1968 ging de band uit elkaar. Page probeerde een nieuwe Yardbirds te creëren, wat eerst "The New Yardbirds" zou heten, maar later resulteerde in Led Zeppelin. Samwell-Smith werd de vaste producer van Cat Stevens, en hielp Relf en McCarty toen deze de folkgroep Renaissance wilden oprichten. Eind jaren ‘70 richtte Relf "Armageddon" op, een mengsel van hardrock en folk. Er kwam één album uit voordat Relf in 1976 omkwam door elektrocutie, terwijl hij op zijn gitaar speelde. In de jaren ‘80 traden de overgebleven leden op in een soort reünieband genaamd Box of Frogs. Ook Jeff Beck en Jimmy Page maakten soms deel uit van deze band. In 1992 werden the Yardbirds opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Alle levende leden, onder wie ook Beck, Page en Clapton, kwamen naar de ceremonie. In 2003 brachten Dreja en McCarty onder the Yardbirds een nieuw album uit, ‘Birdland’, en toerden ze door Amerika. Op één track was Jeff Beck te horen.

1943 - In Italië nam Mussolini ontslag, maar werd gearresteerd in Rome en gevangen gezet in Campo Imperatore in Abruzzo. Twee weken daarvoor waren de Geallieerden geland in Sicilië.

1944 – ° Tom Dawes, de Amerikaanse basgitarist van the Cyrkle, een popgroep opgericht aan het Lafayette College in Easton, Pennsylvania, USA door zanger-gitarist Don Danneman, toetsenspeler Mike Losekamp, drummer Marty Fried en Tom Dawes.Hun manager was Beatlesmanager Brian Epstein en ze kregen hun naam van John Lennon. Hits : "Red Rubber Ball" (1966) en "Turn-Down Day" (1966). Tom Dawes overleed op 13.10.2007. Hij was 64.

1946 - ° Rita Marley (Alpharita Anderson), in Cuba. Jamaicaanse zangeres en bekend als de vrouw van Bob Marley, Maar zij was tevens een soloartieste zowel voor als na haar huwelijk; en droeg zorg voor haar mans muzikale erfenis na zijn dood in 1981 Zij groeide op in het Trenchtown-gedeelte in Kingston en zong eerst bij een vrouwelijk ska-trio, The Soulettes. Zij begonnen met opnames te maken voor Clement "Coxsone" Dodd's Studio One in 1964. Dodd vroeg zijn opkomende ster, Bob Marley, om hen te begeleiden. Marley en Anderson werden verliefd en huwden in 1966.

1948 - ° Steve Goodman, Amerikaanse songwriter, gitarist en folkzanger uit Chicago. Hij werd ontdekt door Kris Kristofferson. Hij schreef de hit "The City Of New Orleans" voor Arlo Guthrie, dat werd vertaald door Gerard Cox als "'t Is weer voorbij die mooie zomer" (1973). Zijn best gekende compositie is "Banana Republics". Hij won twee Grammy Awards. Hij overleed aan leukemie op 20.9.1984.

1949 - ° Niek Nieuwenhuijsen, drummer van Het Klein Orkest, een Nederlandse muzikale groep, opgericht in 1978. Klein Orkest kwam voort uit een mislukt cabaretprogramma, Groot Orkest, en trad in eerste instantie voornamelijk op bij krakersfeesten. De teksten werden geschreven door Harrie Jekkers en Koos Meinderts. Harrie Jekkers had onder het pseudoniem Harry Klorkestein (een anagram van Klein Orkest) de hit O, o, Den Haag. De groep hield in 1985 op te bestaan. Naast werk voor volwassenen, produceerde Klein Orkest ook een cd met kinderliedjes, Roltrap naar de maan. Voor dit album ontving Klein Orkest in 1986 een Edison. Enkele nummers van het album werden ook uitgevoerd in optredens in Sesamstraat.

1950 - ° Hansje Ravenstein, zangeres.

1950 - ° Mark Clarke, in Liverpool, Engeland. Basgitarist van Colosseum (1970-1971), van Uriah Heep (1971-1972), Tempest (1972-1973) en "Rainbow" (1977). Tussenin was hij ook studiomuzikant bij Ken Hensley, Natural Gas, Richard T. Bear, Billy Squire, Michael Bolton, Ian Hunter, Mountain en Henry Gross.

1951 - ° Vanessa (Conny Witteman), in Voorburg, Nederland. Zangeres, actrice en zakenvrouw. Op haar achttiende trouwde Connie en verhuisde ze met haar echtgenoot naar de Verenigde Staten, waar ze fotomodel werd onder de naam ‘Coco’. Haar huwelijk strandde en omdat haar oudere zus Lidia ernstig ziek was keerde Connie terug naar Nederland. Ze nam haar zus in huis en verzorgde haar tot haar overlijden. Connie trouwde met Peter Zulver. Ook dit huwelijk hield niet lang stand. Op 20.11.1987 trouwde ze met Free Record Shop-baas Hans Breukhoven. Conny Witteman bracht "In The Heat Of The Night" uit onder de naam Vanessa en het nummer werd een kleine hit in de Top 40 en de Nationale Hitparade. In februari 1982 scoorde Vanessa een nummer 2-hit met "Upside Down", een nummer dat 11 weken in de hitparade bleef. In juni scoorde Vanessa haar tweede top 10-hit met "Dynamite" en in november werd ook het nummer "Cheerio" een hit. Behalve als zangeres trok zij in deze jaren ook de aandacht door het formaat van haar boezem. In 1982 was Vanessa samen met André van Duin te zien als actrice in de film De Boezemvriend. "La Di Da" (1983) en "Obsession" (1984) werden ook top 10-hits.

1951 - ° Verdine White, in Chicago, USA. Basgitarist en percussionist bij Earth, Wind & Fire. Hij was ook studiomuzikant op platen van Ramsey Lewis, Deodato, Emotions, Star Guard, Valerie Carter en Harvey Mason.

1953 - ° Gary Shaughnessy, in Manchester, Engeland. Leadgitarist bij de soulgroep Sweet Sensation, een achtkoppige Britse soulformatie afkomstig uit Manchester. Zij braken door in 1974 na een optreden in de talentshow "New Faces" op de Britse televisie. Zij hadden succes tussen 1974 en 1977, vooral met hun hitsingle "Sad Sweet Dreamer" (1974). De groep bestond verder nog uit leadzanger Marcel King, backing vocals St. Clair Palmer, Vincent James en Junior Daye, toetsenspeler Leroy Smith, bassist Barry Johnson en drummer Roy Powers.

1954 - ° Walter Payton, Amerikaanse voetballer.

1955 - ° Iman, Amerikaans model en actrice.

1956 - Mr en Mrs Mike Stoller kwamen terug in New York na vakantie in Europa aan boord van het Italiaanse lijnschip Andrea Doria, maar het schip werd geramd door het Zweeds-Amerikaanse lijnschip Stockholm. 50 mensen kwamen om of waren vermist. Het echtpaar Stoller was onder de 1652 overlevenden. Zij ontsnapten in een reddingsboot en werden op zee gered. Een half waanzinnige Jerry Leiber, de collega songwriter van Mike Stoller, vloog naar de haven om het vrachtschip op te wachten dat de Stollers thuis bracht. Dankbaar dat zij het overleefd hadden ontscheepten de Stollers en werden begroet door een opgewonden Leiber, die alleen kon uitroepen: "Elvis Presley heeft 'Hound Dog' opgenomen!"

1958 - ° Henk Wanders, ex-drummer van de Frank Boeijen Groep

1960 – Elvis Presley begon met de verfilming van "Flaming Star", de eerste film waarin hij niet zong maar alleen acteerde.

1960 – De LP "Button-Down Mind of Bob Newhart" van Bob Newhart komt op de eerste plaats van de Amerikaanse album charts terecht.

1961 - + Nescio, in Hilversum. Schrijver. Hij is op 22 juni 1881 in Amsterdam geboren als Jan Hendrik Frederik Grönloh. Nescio is Latijn voor ik weet het niet. In 1983 verschijnt van The Nits een single met een ode aan deze schrijver. Nescio is de eerste Top 10-notering voor deze Amsterdamse groep in de Nederlandse Top 40.

1962 - ° Doug Drabek, Amerikaanse baseballspeler.

1963 – Cilla Black doet een auditie in de EMI-studio’s aan Abbey Road, Londen. George Martin neemt de demo op. Volgens de overlevering heeft de producer de zangeres ontdekt tijdens een optreden van Gerry & The Pacemakers in Liverpool, Engeland. Op "Shy Of Love" wordt Cilla Black begeleid door The Bruisers, een trio van sessiemuzikanten onder leiding van Les Reed. "Shy Of Love" is geschreven door Bobby Willis, met wie Cilla Black op 25.1.1969 in het huwelijk treedt.

1964 - Adam Faith is gastpresentator van een zomerse aflevering van Thank Your Lucky Stars. Hij laat opnamen zien van Freddie & The Dreamers, Kenny Lynch, The Interns, The Paramounts, Sandie Shaw, Christine Holmes, Danny Adams & The Challengers, Tommy Scott en Janice Nicholls. Dit programma wordt uitgezonden door de Britse commerciële omroep ABC.

1965 – Bob Dylan was net terug in de USA van een Britse tournee. Op het Newport Folk Festival in Rhode Island werd hij aangekondigd door Peter Yarrow, van Peter, Paul & Mary, en verbaasde daar iedereen. Hij werd begeleid door de Paul Butterfield Blues Band. Zijn eerste song was "Maggie’s Farm", met een Bob Dylan op elektrische gitaar. Het publiek was stomverbaasd. Hij was zelfs niet meer gekleed als folksinger. Hij droeg een zwarte jekker, een hemd met plooien, zwarte jeans, en, het symbool van het Swinging London van dat ogenblik, laarzen met hoge hielen. Het publiek was niet onder de indruk en iemand riep: "Go Back to the Ed Sullivan Show!" Zijn ‘elektrische’ muziek werd weggehoond door het folkpubliek. Een collega folksinger bestempelde hem als "Judas". Na heel wat boegeroep komt hij nog eens terug met zijn akoestische gitaar en zingt 2 folksongs. Later zei Dylan over deze avond: "Ik had geen tranen in de ogen, ik was alleen verrast en waarschijnlijk een beetje dronken."

1965 - In de Nederlandse Panorama staat een foto van Freddie Lennon. Het onderschrift luidt: "Dit is Alfred Lennon (52), de vader van Beatle John Lennon. Hij verdient 100 gulden schoon als keukenhulp in een hotel. Zijn eigen wens is zijn rijke zoon, zijn schoondochter Cynthia en zijn kleinzoon Julian eens te zien. Lennon Sr. zag zijn vrouw Julia en zijn toen vijfjarige zoon 20 jaar geleden voor het laatst".

1966 - The Monkees nemen in de RCA Studios in Hollywood "Last Train To Clarksville" op. Deze compositie van Tommy Boyce en Bobby Hart is geïnspireerd op het einde van "Paperback Writer" van The Beatles. The Monkees worden begeleid door de gitaristen Wayne Erwin, Gene McGee en Louis Shelton, percussionist Gene Estes, drummer Billy Lewis en bassist Larry Taylor. Componist en producer Bobby Hart speelt piano. "Last Train To Clarksville" wordt op 16.8.1966 als de eerste single van The Monkees uitgebracht. Op de B-kant staat "Take A Giant Step". De single komt op 10.9.1966 binnen in de Billboard Hot 100 en staat in de week van 5.11.1966 op de 1e plaats. In Nederland komt de single op 22.10.1966 binnen op 29 in de Top 40 en blijft op 12.11.1966 op 12 steken.

1966 - The Small Faces nemen op de single "All Or Nothing" op. Het is geschreven door hun zanger Steve Marriott en hun bassist Ronnie Lane. Het wordt op 5.8.1966 uitgebracht en staat vanaf 15.9.1966 1 week bovenaan de Britse hitparade. In Nederland komt "All Or Nothing" op 3.9.1966 binnen op 40 in de Top 40 en bereikt op 1.10.1966 de 2e plaats.

1967 - + Tommy Duncan van de Texas Playboys. Hij zong ook bij Bob Wills. Hit : "Hound Dog" (1953).

1968 – Janis Joplin nam haar tweede album op, "Cheap Thrills". Zij kreeg al goud voor de voorverkoop alleen.

1968 - Eindelijk mag George Harrison aan zijn bijdrage aan The Beatles’ The White Album werken. "Ik moet altijd eerst een stuk of 10 songs van John en Paul doen voordat zij mij de gelegenheid geven", aldus de sologitarist van The Beatles. In studio 2 van de EMI-studio’s aan de Abbey Road in Londen neemt hij, zichzelf begeleidend op zijn akoestische gitaar, "While My Guitar Gently Weeps" op. Deze versie is te vinden op "The Beatles Anthology" (1996). Op 16.8.1968 wordt begonnen aan de opname van de elektrische versie van "While My Guitar Gently Weeps". Op 6.9.1968 wordt door Eric Clapton de laatste gitaarpartij ingespeeld. Deze versie is terug te vinden op "The White Album".

1968 – "Cheap Thrills", het tweede album van Big Brother & The Holding Company verschijnt. Janis Joplin is zangeres bij deze groep uit San Francisco. Op de LP staan onder meer "Piece Of My Heart", "Combination Of The Two", "Oh Sweet Mary" en "Turtle Blues". "Cheap Thrills" komt op 31.8.1968 binnen in de albumlijst van Billboard en staat vanaf 12.10.1968 6 weken op de 1e plaats.

1969 - + Jacques van Tol. Hij wordt beschouwd als één van de grootste liedjesschrijvers uit de Nederlandse muziekgeschiedenis. Jacques van Tol schrijft teksten voor o.a. Louis Davids, Fien de la Mar, Bob Scholte en Lou Bandy. Hij raakt in ongenade als hij in 1939 lid wordt van de NSB. Tijdens de Tweede Wereldoorlog leidt Jacques van Tol het Radiocabaret Paulus De Ruiter. Hiervoor maakt hij nieuwe, antisemitische teksten op bestaande liedjes. "De Kleine Man" van Louis Davids wordt "Dat Is De Jodenman". Na de oorlog wordt hem verboden als tekstschrijver te werken. In het geheim levert hij teksten aan o.a. Willy Walden en Piet Muyselaar voor hun Snip & Snap Revue en Wim Sonneveld. Jacques van Tol is 71 jaar geworden. Zijn zoon Hans van Tol heeft als Tol Hansse in 1978 een nummer 2-notering in de Nederlandse Top 40 met "Big City". Tol Hansse is net 62 jaar geworden als hij op 29.4.2002 overlijdt na een lang ziekbed.

1969 - In Los Angeles gaat de film "Midnight Cowboy" in première. De hoofdrollen worden vertolkt door Dustin Hoffman en Jon Voight. "Midnight Cowboy" is geregisseerd door John Schlesinger. Het scenario is van Waldo Salt naar het boek van James Leo Herlihy. "Everybody’s Talkin’, gezongen door Harry Nilsson, wordt door John Schlesinger als thema gebruikt. De zanger heeft deze compositie van Fred Neil op 8 en 9 november 1967 in de RCA Studios in Hollywood opgenomen. De single wordt begin 1968 op RCA Victor uitgebracht, maar wordt geen hit. Het liedje breekt wel door als "Midnight Cowboy" in de bioscopen draait. Op 16.8.1969 komt "Everybody’s Talkin’" de Amerikaanse hitparade binnen en bereikt de 6e plaats.

1969 – Neil Young treedt voor het eerst op met Crosby, Stills & Nash. Dat gebeurt in de Fillmore East in New York. Hij besluit zich bij het trio aan te sluiten. David Crosby, Stephen Stills en Graham Nash zijn inmiddels begonnen aan de opnamen van hun tweede LP. "Déjà Vu" van Crosby, Stills, Nash & Young wordt op 11.3.1970 uitgebracht. "Helpless", "Country Girl" en "Everybody I Love You" zijn de bijdragen van Neil Young.

1969 - John Sinclair wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van bijna 10 jaar voor het bezit van marihuana. Behalve manager van The MC5 is John Sinclair de leider van de radicale White Panther Party. Het debuutalbum "Kick Out The Jams" van The MC5 wordt door een groot aantal platenwinkels in Amerika niet te koop aangeboden vanwege de schuttingtaal die de groep gebruikt. Deze live-LP is op 30 en 31 oktober 1968 in de Grande Ballroom in Detroit opgenomen. Ondanks de boycot door een deel van de detailhandel bereikt het album de 30e plaats in de albumlijst van Billboard. John Lennon en Yoko Ono geven op 11.12.1971 in de Crisler Arena in Ann Arbor, Michigan een benefietvoorstelling voor John Sinclair. Op 14.12.1971 beslist het hooggerechtshof in Michigan dat John Sinclair moet worden vrijgelaten. Op het album "Sometime In New York City" staat het liedje "John Sinclair" dat John Lennon over deze zaak heeft geschreven. Hij heeft dit tijdens het benefietconcert in Ann Arbor voor het eerst gezongen.

1970 – "Close To You", een compositie van Burt Bacharach en Hal David en gezongen door The Carpenters kwam in de USA voor 4 weken op nr. 1. Het werd hun eerste millionseller. Richard en Karen Carpenter waren een broer en zus uit Downey, een voorstad van Los Angeles. Richard, een getalenteerde pianist, vormde een jazztrio met collega student en basspeler Wes Jacobs en zijn 17-jarige zus Karen achter de drums in 1967. Toen Jacobs de groep verliet om naar de universiteit te gaan werden Richard en Karen lid van Spectrum, een sextet dat in Disneyland speelde. Toen het zestal uiteenviel werkten Richard en Karen aan de creatie van veellagige harmonieën. Een bandje van hun demo’s vond zijn weg naar Herb Alpert van A&M Records, die hen contracteerde in 1969. Hun eerste album, "Offering", werd commercieel genegeerd, maar hun geïnspireerde revival van "Close To You", een weinig bekende song van Dionne Warwick, werd een kraker. Dat lanceerde hun carrière, die hen twee dozijn hits zou opleveren tegen het einde van de jaren ’70 met daaronder: "We’ve Only Just Begun" (1970), "For All We Know" (1971), "Rainy Days And Mondays" (1971) en "Superstar" (1971), "Hurting Each Other" (1972) en "Goodbye To Love" (1972), "Sing" (1973), "Yesterday Once More" (1973) en hun tweede nr. 1, "Top Of The World" (1973), "Please Mr Postman" (1974), hun derde nr. 1, en "Only Yesterday" (1975). Op dat ogenblik kwam er een breuk in hun carrière die zij schijnbaar niet te boven kwamen. Het Amerikaanse publiek leek zijn belangstelling voor het duo kwijt. Hun hitjes werden kleiner tot zij zich zelf terugtrokken. In 1980 kwamen zij terug met hun "Made In America"-album. Dit viel samen met de groeiende obsessie van Karen met haar lichaamsgewicht. Zij overleed aan anorexia nervosa in 1983 op 32-jarige leeftijd, een dood die had kunnen vermeden worden had men haar ziekte ernstig genomen.

1970 – "Un Raya Del Sol" van Los Diablos komt binnen in de Nederlandse Tipparade. Deze Spaanse zomerhit is in Nederland geen succes. Los Diablos is een groep uit Barcelona die bestaat uit o.a. Agustín Ramírez, Enrique Marín, Emilio Sancho en Amado Jaén.

1973 - George Harrison draagt 1 miljoen dollar belasting af voor het door hem op 1.8.1971 georganiseerde benefietconcert en het bijbehorende live album ten bate van Bangla Desh. Dit land is in 1971 geteisterd door zware overstromingen.

1976 - De Belg Ivo Van Damme behaalt zilver op de 800 m op de Olympische spelen van Montreal. De Cubaan Alberto Juantorena wint het goud en vestigt meteen ook een nieuw wereldrecord met 1 min.43 sec. 50 honderdsten.

1978 - Johnny Rotten, de ex-zanger van The Sex Pistols, richt de groep PIL (Public Image Limited) op. In deze groep zitten verder Jah Wobble, Jim Walker en Keith Levine, de ex-gitarist van The Clash.

1979 – "No Me Hables" van Juan Pardo komt binnen op 26 in de Nederlandse Top 40. De single bereikt de 4e plaats. Juan Pardo wordt in november 1942 geboren. Op 20-jarige leeftijd debuteert hij als rock’n’roll-zanger. Later wordt hij producer. In 1971 produceert hij "Borriquito", de grote zomerhit van Peret.

1979 - ° Amy Adams, Amerikaanse zangeres.

1980 - Eric Carr voegt zich bij Kiss in de Palladium in New York City. Hij vervangt hun drummer Peter Chris, die de groep in mei had verlaten. Op 24.11.1991 verliest Eric Carr zijn strijd tegen kanker. Hij is 41 jaar geworden.

1980 - Van AC/DC verschijnt "Back In Black", het eerste album met Brian Johnson als zanger. Hij is de opvolger van Bon Scott die op 19.2.1980 op 34-jarige leeftijd is overleden. Brian Johnson komt uit de Noord-Engelse band Geordie." Back In Black" komt op 23.8.1980 binnen in de Nederlandse LP Top 50, maar blijft op 21 steken. In Amerika wordt de plaat in 2004 onderscheiden met een Double Diamond Award. "Back In Black" is het op vijf na bestverkochte album aller tijden.

1980 - Gitarist David Knopfler stapt uit Dire Straits. Op 19.11.1983 staat zijn solodebuut "Release" slechts 1 week op 82 in de Britse albumlijst. Zijn solosingle "Soul Kissing" komt op 10.9.1983 binnen in de Nederlandse tipparade, maar wordt geen hit. Na het album "Release" brengt David Knopfler nog 8 soloalbums uit: "Behind The Lines" (1985), "Cut The Wire" (1986), "Lips Against The Steel" (1988), "Lifelines" (1991), "The Giver" (1993), "Small Mercies" (1995), "Wishbones" (2001) en "Ship Of Dreams" (2004).

1982 - Vanuit Almere in Nederland presenteert Frits Spits van 6 tot 7 uur ’s avonds op Hilversum 3 de slotmanifestatie van Varen & Fietsen ’82. Sinds 5.7.1982 vaart hij 3 weken lang op de Princedam iedere dag naar een andere Nederlandse haven langs het IJsselmeer om daarvandaan De Avondspits te presenteren. Tijdens Varen & Fietsen ‘82 worden sportieve prestaties gecombineerd met muziek. De uitzendingen van dit evenement komen uit de havens van o.m. Makkum, Workum, Staveren, Sloten, Lemmer, Blokzijl, Kampen, Harderwijk, Huizen en Almere. De Nationale Hitparade wordt in deze periode ’s zondags gepresenteerd door Tom Blom. Hij is drie jaar niet op de Nederlandse radio te horen geweest.

1982 - The Rolling Stones geven vandaag en morgen 2 uitverkochte concerten in het Wembley-stadion in Londen. Dit zijn twee live data op een Europese tournee die op 26.5.1982 van start is gegaan in het Capital Theatre in Aberdeen, Schotland. Het laatste optreden is op 27.7.1982 in Leeds, Engeland. Vandaag krijgen The Rolling Stones van de Music Therapy Charity-organisatie een oeuvreprijs uitgereikt.

1984 – + Willie Mae ‘Big Mama’ Thornton, in Los Angeles. Amerikaanse rhythm & blueszangeres, aan een hartaanval. Zij is vooral bekend voor haar originele versie van "Hound Dog" (1953), de eerste grote hitcompositie voor het duo Leiber en Stoller. In 1956 zingt Elvis Presley dit liedje naar de eerste plaats van de Amerikaanse hitparade. Zij is 57, geboren op 11.12.1926.

1987 – "Who’s That Girl" van Madonna kwam in de UK voor 1 week op nr. 1. Zij was geboren op 11 december 1926 en dus 57 jaar oud.

1987 – "Star Trekkin’" van The Firm komt binnen op 32 in de Nederlandse Top 40. Deze single is een parodie op de televisieserie Star Trek. "Star Trekkin’" bereikt de 9e plaats. De single is een grap van Alan Williams (de zanger van The Rubettes), Graham Lister en John O’Connor. Star Trekkin’ wordt vooral een hit door de grappige videoclip waarin poppen Captain James Kirk, Mister Spock, Doctor McCoy en Uhura uitbeelden.

1990 - Evan James Springsteen wordt geboren. Hij is de eerste zoon van Bruce Springsteen en Patti Scialfa, de gitariste van The E-Street Band.

1990 - Na een jaar wordt Jasper Faber door Lex Harding de laan uitgestuurd als de presentator van Countdown, het televisieprogramma van Veronica. Hij wordt opgevolgd door het duo Jeroen van Inkel en Rob Stenders.

1991 - Salvatore Adamo wordt Ridder in de Kroonorde wegens een zangcarrière van meer dan 25 jaar.

1991 - De Zuid-Afrikaanse minister van Buitenlandse Zaken Roelof Botha erkent dat zijn regering in het geheim geld heeft geschonken aan politieke partijen in het vroegere Namibië. Dit werd gedaan in een poging te voorkomen dat de onafhankelijkheidsbeweging Swapo aan de macht zou komen.

1991 - + Isaac Beshevis Singer in Florida, USA, 87 jaar oud. Deze Amerikaanse schrijver kreeg in 1987 de Nobelprijs voor Literatuur. Veel van zijn verhalen spelen zich af in de joodse gemeenschap van zijn geboorteland Polen. Barbra Streisand verfilmde zijn bekende verhaal "Yentl".

1992 - Bryan Adams schiet twee medeweggebruikers te hulp die, op een snelweg bij St. Gellen in Zwitserland, zijn auto hebben geschampt. Na een slip is hun voertuig naast de weg beland. Bryan Adams is op weg van Zürich naar Wenen.

1993 - Een Israëlisch offensief in Zuid-Libanon leidt tot een vluchtelingenstroom.

1993 - Op het toppunt van hun roem staat Take That in de Wembley Arena in Londen. Zo'n 10.000 fans genieten vanaf half negen 's avonds 2 uur lang van Jason Orange, Howard Donald, Robbie Williams, Mark Owen en Gary Barlow. Geheel in het wit beginnen zij de show met "Take That & Party!". Tijdens dit concert wordt veelvuldig van kleding gewisseld. Gary Barlow doet een "waanzinnige" Elton John-imitatie.

1995 - + Charlie Rich, ‘the Silver Fox’, zo genoemd omwille van zijn vroege grijze haar, Amerikaanse countryzanger. Hij begon zijn carrière als achtergrondzanger bij Johnny Cash en Roy Orbison bij Sun Records. Nadat hij ging samenwerken met producer Billy Sherrill, werd hij in de jaren ‘70 wereldberoemd met "Behind closed doors" en vooral "The Most beautiful girl in the world", waarmee hij een nummer 1 scoorde in de popcharts in 1973. In 1974 was hij Country Music Association’s Entertainer of the Year. Toen hij het volgende jaar John Denver tot zijn opvolger moest uitroepen stak hij de enveloppe in brand. Hij werd levenloos aangetroffen in zijn motelkamer in Hammond, Louisiana, tengevolge van een bloedklonter in zijn longen. Hij was 62, geboren op 14.12.1932. Hij was met zijn echtgenote op weg naar Florida voor een vakantie.

1995 - In een trein van de Franse buurtspoorwegen wordt in het hartje van Parijs een bomaanslag gepleegd. Er vallen 7 doden en 84 gewonden.

1995 - Bosnische Serviërs nemen de moslimenclave Zepa in. Het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag beschuldigt de Bosnisch-Servische leiders Karadzic en Mladic van oorlogsmisdaden en vaardigt een aanhoudingsbevel uit.

1995 - Don Jaime de Mora y Aragon, de oudere broer van koningin Fabiola en de schande van de familie, overlijdt in Marbella aan een hartaanval.

1995 - Nina Simone lost een aantal schoten op een groepje jongeren dat pal naast haar huis in Zuid-Frankrijk zit te spelen. De Amerikaanse zangeres vindt dat de kinderen zich "te luidruchtig" gedragen. Nina Simone krijgt hiervoor een voorwaardelijke straf van anderhalf jaar. Zij moet zich ook onderwerpen aan een psychologisch onderzoek.

1995 - Al Hendrix, de vader van Jimi Hendrix, verwerft de rechten op de muziek van zijn zoon. Hij moet een niet bekendgemaakt bedrag overmaken aan degenen die de afgelopen 20 jaar de rechten hebben geëxploiteerd. Jimi Hendrix is in september 1970 overleden aan een overdosis.

1998 – De medley "Ritmo Tropical Mix" van een verzameling diverse artiesten kwam op nr. 1 in de Tequila Top 50, voor 3 weken.

1998 – "Zelfs Je Naam Is Mooi" van Henk Westbroek komt binnen op 31 in de Nederlandse Top 40. Deze single bereikt de 6e plaats." Zelfs Je Naam Is Mooi" is na "Waar Zij Loopt Te Wandelen" in 1992 en "Eindelijk Vrij" in 1994 de 3e solohit voor de voormalige zanger van Het Goede Doel. "Zelfs Je Naam Is Mooi" is één van de tracks op het album "Westbroek" dat in april 1998 is uitgebracht. "Zelfs Je Naam Is Mooi" mag nog altijd niet worden gedraaid in radioprogramma’s van de Evangelische Omroep. De leiding van deze omroep stoort zich aan de regel "Kijk ik naar een omgekeerde striptease". Henk Westbroek heeft "Zelfs Je Naam Is Mooi" speciaal geschreven voor zijn vriendin Julia Larraine. Hun dochter Chris is op 7.7.1989 geboren in Het Oude Rijn Ziekenhuis in Utrecht.

1999 – De Amerikaan Lance Armstrong wint de Ronde van Frankrijk. Twee jaar daarvoor had hij de strijd tegen kanker geworden. Robby McEwan won de laatste rit op de Champs Elysées in Parijs.

1999 - Vechtpartijen tijdens het Woodstock Festival in Rome in de staat New York leiden tot 120 arrestaties. Bij afzonderlijke incidenten zijn tijdens dit driedaagse festival 3 mensen overleden. Talloze bezoekers zijn opgenomen in het ziekenhuis. Velen van hen hebben vervuild water gedronken.

2000 - Pat DiNizio, de zanger van The Smithereens, stelt zich kandidaat voor een zetel in de Amerikaanse senaat namens de Reform Party uit New Jersey.

2000 - Na een optreden van ‘NSync krijgt de groep bezoek van Keith Richards, de gitarist van The Rolling Stones. Hij is met één van zijn dochters naar het concert komen kijken.

2001 – + Phoolan Devi, de voormalige ,,bandietenkoningin'' die parlementslid was geworden, in de Indiase hoofdstad New Delhi, door drie gemaskerde mannen doodgeschoten. Ze stapte uit haar auto en wou haar huis binnengaan toen een paar gangsters lukraak op haar begonnen te schieten. Devi werd in een film van 1994 "Bandit Queen" geportretteerd als een vrouw uit de lage kasten van bootslui, die het slachtoffer werd van verkrachting door mannen uit hoge kasten. Om wraak te nemen op haar verkrachters zou ze een ,,misdaadcarrière' zijn begonnen. Ze kreeg een aureool van beruchtheid toen in 1981 22 mannen uit de hoge kaste werden afgeslacht. Ze ontkende de moordenaars te hebben aangevoerd, maar gaf zich in 1983 over aan de politie. Toen ze in 1994 voorwaardelijk werd vrijgelaten, liet de politie de andere beschuldigingen tegen haar rusten. Ze zette haar eerste pasjes in de politiek en werd lid van de plaatselijke Samajwadi partij, die de lage kasten vertegenwoordigt. Devi werd in 1996 lid van het Indiase Lagerhuis. Tijdens de verkiezingen van 1998 werd ze verslagen, maar het jaar daarop maakte ze haar comeback.

2001 – In het Tribeca Grand Hotel in New York treft men zangeres Mariah Carey aan met overgesneden polsen, alleen gekleed in een zwarte slip en hoge hakken. Zij had nog net naar de receptie gebeld met het verzoek om verse handdoeken te brengen, omdat er overal bloed zat. Zij wordt opgenomen in een ziekenhuis in New York. Enkele uren daarvoor had zij enkele onsamenhangende boodschappen op haar website geplaatst. Zij is blijkbaar oververmoeid en verward. Carey heeft net een album en film afgewerkt, die beide "Glitter" heten en daarnaast ook de opnames voor nog een andere film, "Wise Girls" met Mira Sorvino ingeblikt. Haar relatie van 3 jaar met de Spaanse zanger Luis Miguel lijkt voorbij te zijn nu er geruchten zijn dat er iets zou zijn met Eminem.

2001 - + Ritchie Lee van de Amerikaanse groep Aceton. Hij pleegt zelfmoord. Het laatste muzikale wapenfeit van Acetone is "York Blvd". Deze CD is in 2000 uitgekomen.

2002 - De Britse Koningin Elizabeth is in Liverpool om een nieuwe passagiersterminal te openen op John Lennon Airport. Uiteraard is Yoko Ono, de weduwe van John Lennon, bij deze plechtigheid aanwezig. Later op de dag gaat de koningin naar de Walker Art Gallery voor een tentoonstelling van schilderijen van Paul McCartney. Na afloop verklaart Sir Paul McCartney: "Ik geloof dat Hare Majesteit mijn schilderijen wel aardig vindt. Zij vindt ze erg kleurrijk. Dit vind ik een groot compliment."

2002 - LeToya Luckett en LaTavia Roberson, 2 ex-leden van Destiny’s Child, komen buiten de rechtszaal tot een schikking met de groep. Een deel van de tekst van de Destiny’s Child-hit "Survivor" zou "laster" zijn. Er is overeengekomen dat na het vertrek van LeToya Luckett en LaTavia Roberson in 2000 beide partijen zich "niet in het openbaar laatdunkend" over elkaar zullen uitlaten. De bewuste tekstregel luidt: "You thought that I'd be stressed without you, but I'm chillin'. You thought I wouldn't sell without you, sold nine million".

2003 - + Eric Brann, de gitarist van Iron Butterfly, aan een hartaanval. Hij is degene die de gitaarsolo in "In A Gadda Da Vida" speelt. Eric Brann is 52 jaar geworden. Iron Butterfly is een Amerikaanse psychedelische rockband die zijn hoogtepunt kende in de jaren ‘60. Ze werden bekend door hun grootste hit "In-A-Gadda-Da-Vida" (1968). Door hun psychedelische geluid worden ze voornamelijk geassocieerd met de hippiecultuur. De band ontstond in 1966 in San Diego en in 1968 kwam hun debuutalbum "Heavy" uit. De oorspronkelijke leden waren Doug Ingle, Ron Bushy, Jerry Penrod, Darryl DeLoach en Danny Weis. Na hun eerste album verliet iedereen de band, behalve Ingle en Bushy. Het nummer "In-A-Gadda-Da-Vida" van hun tweede, gelijknamige album, duurt maar liefst 17 minuten. De gitarist van de groep stapte op net voordat het nummer moest opgenomen worden en werd vervangen door Eric Brann, die op dat ogenblik nog maar drie maanden gitaar speelde. Dit nummer werd een gigantische hit en is eigenlijk ook hun enige hit. Het album dat daarna uitkwam was "Ball" en was al veel minder succesvol. Dit leidde uiteindelijk tot vele bandwisselingen en in 1971 hield Iron Butterfly ermee op. De band was ook geboekt voor Woodstock, maar ze zaten vast op het vliegveld.

2005 - Suzanne Klemann, één van de twee zangeressen van Loïs Lane, en Minka Mooren trouwen. Suzanne Klemann heeft haar vriendin op 25.1.2005 tijdens een romantisch etentje in het restaurant van de Eiffeltoren in Parijs ten huwelijk gevraagd. Op haar 42ste verjaardag gaat Suzanne Klemann in het restaurant op haar knieën om haar vriendin te vragen of zij met haar wil trouwen. "Sta op, sta op", zegt Minka Mooren geëmotioneerd, waarna zij volmondig "Ja" zegt. In januari 2007 wordt hun dochter Uma Lee Klemann geboren. De vader is een goede vriendin van de vrouwen.

2006 - + Johnny Singer, Amerikaanse saxofonist. Hij speelt in de jaren ‘40 en ‘50 in de orkesten van o.a. Freddy Carlone, Harl Smith en Meyer Davis. Ook is hij enige tijd de leider van The Cleveland Browns Orchestra. Johnny Singer is de vader van Eric Singer. Die is vanaf 1991 enkele jaren de drummer van Kiss. Johnny Singer is 96 jaar geworden.

2006 - In een interview op Choice FM in Londen zegt Janet Jackson dat zij al 5 jaar een relatie heeft met haar producer Jermaine Dupri. Er wordt zelfs gefluisterd dat de twee eind september 2006 gaan trouwen. "Welnee, op 26 september 2006 komt mijn nieuwe album uit. Maar, als het zo moet zijn, zal het ook gebeuren", aldus Janet Jackson.

2008 – + Johnny Griffin in Frankrijk. Amerikaanse jazzlegende. Hij werd 80 jaar. Griffin zou die avond optreden, maar hij stierf in zijn woning in Mauprevouir, waar hij de voorbije 18 jaar woonde. Het is niet bekend waaraan hij stierf. Griffin, bijgenaamd The Little Giant, speelde samen met grootheden als Lionel Hampton, Art Blakey en Thelonius Monk.

 

Meer dagklapper op de radio, elke werkdag tussen 08.00 u. en 19.00 u. in de Tequilaprogramma's en op zondag tussen 13.00 u. en 15.00 u. bij Jacob Van Maerlant!

° = geboorte
+ = overlijden


Listen to Radio Tequila

Leerzewegels en Jan Filliersroute


vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact