basis

Dagklapper

 

23 MAART

 

 

---- - H. Turibius van Mongrovejo; H. Edelwald; H. Otto; H. Filotea; H. Rebekka.

 

---- - Bij de Babyloniërs was dit 4000 jaar geleden nieuwjaar. Een logische keuze : de lente begint, de gewassen worden geplant en de dieren komen uit hun winterslaap of uit de stallen. Het feest duurde 11 dagen. Iedere dag had een eigen feestkenmerk. Zo werd de koning van zijn kleren beroofd en weggezonden, een gelegenheid voor zijn onderdanen om duchtig feest te vieren. Toen de koning terugkeerde, gekleed in de fijnste en mooiste kleren, was de pret uit. Iedereen moest terugkeren naar zijn werk en huis en zich deftig gedragen gedurende het volgende jaar.

 

484 - + H. Viktoriaan.

 

699 - + St. Ethelwold. Hij leefde als heremiet aan de kust tot aan zijn dood. Tijdens een verschrikkelijke storm bedwong hij de woeste zee en wind om een groep monniken veilig in hun scheepjes te laten aan komen.

 

1208 – Paus Innocentius III sprak een interdict uit over geheel Engeland. Hij had immers een conflict met koning Jan van Engeland over de aanstelling van de aartsbisschop van Canterbury. Alle kerken werden gesloten en alle godsdienstige diensten, behalve doop, biecht en de laatste sacramenten, werden geschorst. King John vergold dat door eigendommen van de kerk in beslag te nemen. Hij zweerde dat hij de hele Engelse geestelijkheid zou verbannen, na hen de ogen te hebben laten uitrukken en hun neus te hebben laten splijten. Het interdict bleef 6 jaar van kracht.

 

1369 - + Pedro de Wrede, koning van Castilië. De wreedheden waardoor hij zijn naam kreeg, waren grotendeels fictief. Wat minder goed gekend is, is dat hij de allereerste Europese koning was die kon schrijven.

 

1743 – De Engelse koning George II springt recht in bewondering na de eerste Londense opvoering van "De Messias" van Händel.

 

1749 - ° Pierre Laplace, Franse natuurkundige.

 

1775 – Patrick Henry, de Amerikaanse revolutionair, hield een toespraak in het Virginia House of Delegates, waarbij hij de volgende beroemde woorden uitspraak: "Ik weet niet welke koers anderen willen volgen, maar wat mij betreft, geef mij de vrijheid of geef mij de dood !".

 

1794 – Josiah G. Pierson neemt een patent op een klinknagelmachine.

 

1823 - ° Schuyler Colfax, de 17° Amerikaanse vice-president, van 1869 tot 1873, onder president Ulysses S. Grant.

 

1829 – Een boodschap van de Amerikaanse president Jackson wordt overgemaakt aan de Creek Indianen: "Mijn blanke kinderen in Alabama hebben hun wet over Uw land uitgebreid. Als je in het land blijft, moeten jullie je aan deze wet onderwerpen. Als je de Mississippi over trekt, staan jullie onder jullie eigen wetten en de zorg van jullie vader, de president."

 

1837 – Dokters in Edinburgh, Schotland opereren een vrouw om een koperen hangslot weg te nemen dat zij een maand vroeger had ingeslikt.

 

1856 - Eduard Douwes Dekker, alias de schrijver Multatuli, vraagt en krijgt ontslag uit zijn functie van assistent-resident in Lebak, in Nederlands-Indiê.

 

1858 – Eleazer A. Gardner uit Philadelphia, USA neemt een patent op de ‘cable street car’, niet degene die San Francisco zo beroemd maakt, maar een tram die rijdt via kabels die in de lucht hangen.

 

1861 – John D. Defrees wordt de eerste ‘Superintendent of the United States Government Printing Office’.

 

1868 - ° Fiddlin' John Carson in Fannin County, Georgia, USA. Hij werd de eerste hillbilly artiest die zijn songs opnam en op een commerciële basis op de markt bracht. Hij overleed op 11 december 1949 in Atlanta, Georgia, USA. Hij was 81 jaar.

 

1877 - + John D. Lee, bisschop van de Mormonen. Hij werd doodgeschoten voor zijn betrokkenheid bij de slachting van 120 emigranten op hun weg naar Californië.

 

1880 – John Stevens uit Neenah, Wisconsin, USA neemt een patent op een graanpletmolen. De machine maakt het mogelijk de bloemproductie met 70% te verhogen en de verkoopprijs met 2 dollar per barrel te laten stijgen.

 

1893 - ° Arnold Johnson, in Chicago, USA. Hij schreef "Oh".

 

1900 - ° Erich Fromm, psychoanalyst.

 

1901 – Helen Porter Mitchell, de Australische sopraan, beroepshalve beter gekend als Dame Nellie Melba, legt uit hoe zij haar toast bereidt: zij snijdt papierdunne sneetjes brood en bakt ze tot zij knapperig en droog zijn: de melba toast.

 

1908 - ° Joan Crawford (Lucille Le Sueur), Amerikaanse actrice die af en toe ook een plaatje maakte. Grootste hit: "It’s All So New To Me" (1939). Zij kreeg een Academy Award voor haar rol in "Mildred Pierce" (1945). Andere films waren: "A Woman’s Face", "Night Gallery", "What Ever Happened To Baby Jane", "Above Suspicion" en "Grand Hotel". Zij overleed op 10.5.1977.

 

1910 - ° Akira Kurosawa, filmregisseur: "Rashomon", "The Seven Samurai", "Ran", "Rhapsody in August", "The Idiot" en "The Bad Sleep Well".

1910 - ° Lale Andersen in Bremerhaven, Duitsland.

 

1912 - ° Wernher Von Braun, Duitse vader van de ruimtevaart. Hij ontwierp tijdens de Tweede Wereldoorlog de V1 en V2 raketten. Na de oorlog trok hij naar de USA en legde daar de grondslag van het Amerikaanse ruimteprogramma.

 

1917 - ° Johnny Guarnieri. Hij is een pianist die bij Benny Goodman en Artie Shaw speelde. Hi speelde gedurende een decennium in de Tail O’The Clock in Los Angeles.

 

1918 - ° Granville H. ‘Sticks’ McGhee.

 

1925 – De Amerikaanse staat Tennessee keurt een wet goed, die verbiedt de evolutietheorie te onderwijzen in elke school die met openbare financiën wordt gesubsidieerd. Georgia en Mississippi zouden weldra volgen. Elke lesgever die een theorie verkondigt die indruist tegen de bijbelse uitleg van de schepping van de mens is bijgevolg strafbaar. Tegenstanders zijn van plan de wet in vraag te stellen, aangezien het een aantasting is van het grondwettelijk principe van de scheiding van kerk en staat. Twee maand later wordt John T. Scopes, uit Dayton, Tennessee, een leraar middelbaar onderwijs, aangeklaagd en later veroordeeld in het gekende "Apenproces", omdat hij de leerlingen had uitgelegd dat de mens afstamt van de aap. Hij krijgt een boete van 100 dollar. Zijn advocaat verklaart dat dit, sedert de heksenprocessen, het eerste soortgelijk proces is.

 

1926 – Multi-instrumentaliste ‘Mother’ Maybelle Addington wordt lid van de koninklijke familie van de countrymuziek, The Carter Family. Zij huwde met Ezra Carter.

1926 - ° Martha Wright (Wiederrecht), zangeres van de Martha Wright Show.

 

1928 - ° Jim Lemon, Amerikaanse baseballspeler.

 

1929 - ° Roger Bannister. Hij zou op 6 mei 1954 de mijl in minder dan 4 minuten lopen, wat daarvoor als onmogelijk werd beschouwd. In Oxford deed hij er die dag 3 min. 59 sec. 4 tiende over. Hij deed dezelfde krachttoer in hetzelfde jaar nog eens over door precies 3 min. 58 sec. 8 tiende te laten afdrukken.

 

1931 - ° Rocky (Warren) Godfrey, Amerikaanse hockeyspeler.

 

1933 - ° Monique Van Vooren, actrice. Zij speelde in Andy Warhol’s "Frankenstein", in "Ash Wednesday" en in "Sugar Cookies".

 

1936 - ° Louisiana Red (Iverson Minter), Amerikaanse bluesmuzikant en songwriter. Zijn moeder overleed aan longonsteking een week nadat hij geboren was. Zijn vader werd gelyncht door de Ku-Klux-Klan in 1941. Hij groeide eerst op bij zijn grootmoeder en later in een weeshuis. Toen hij 16 was, was hij lid van een straatbende en nam hij deel aan een inbraak in een voedingszaak, waar zij al het geld buitmaakten. Hij was de enige die gepakt werd en hij werd naar een verbeteringsgesticht voor jongens gestuurd. Later ging hij naar het leger en hij werd naar Korea gestuurd. Met zo’n leven is het nauwelijks te verwonderen dat hij een blueszanger geworden is.

 

1938 - ° Craig Breedlove. Hij was de eerste die meer dan 400, meer dan 500 en meer dan 600 mijl per uur te land haalde.

 

1940 – ° Alan Blaikley, Britse songwriter. Hij vormde een componistenteam met Ken Howard, dat in de jaren ’60 alleen maar moest onderdoen voor het duo Lennon-McCartney. Zij schreven alle top 10-hits voor Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich, zoals bv "The Legend Of Xanadu" (1968). Daarnaast werkten zij ook voor the Honeycombs, the Herd, Lulu, Bay City Rollers, Petula Clark, Engelbert Humperdinck en Elvis Presley.

1940 – "Truth or Consequences", een radioprogramma van Ralph Edwards, gaat in première. Het wordt eerst door hemzelf gepresenteerd, maar later ontdekt hij de jonge presentator Bob Barker, die het programma in zijn plaats op de radio en, een decennium later, op televisie zal presenteren. Het programma is aanvankelijk slechts op 4 CBS radiostations te horen. Later zorgt NBC Radio ervoor dat het het populairste Amerikaanse radiokwisprogramma werd.

1940 - ° Ted Green, Amerikaanse hockeyspeler.

 

1943 - ° Marva, Vlaamse zangeres.

1943 - ° Lee May, Amerikaanse baseballspeler.

 

1944 - ° George Scott, Amerikaanse baseballspeler.

 

1945 - ° Eric De Vlaeminck in Eeklo. Hij werd wereldkampioen veldrijden in 1966 in Beasain, in 1968 in Luxemburg, in 1969 in Magstadt, in 1970 in Zolder, in 1971 in Apeldoorn, in 1972 in Praag en in 1973 in Londen. Hij was Belgisch kampioen veldrijden in 1967, 1969, 1971 en 1972. Hij won ook 1 rit in de Ronde van Frankrijk van 1968.

 

1946 - ° Lee Towers. Hit : "Golden Lady" (1986).

1946 – "Oh! What It Seemed To Me" van Frank Sinatra kwam in de USA voor 8 weken op nr. 1.

1946 - ° Vic Washington, Amerikaanse voetbalspeler.

 

1949 - ° Ric Ocasek in Baltimore, USA. Lid van The Cars tot 1982 toen hij solo ging. Solohit : "The Next Right Moment" (1997).

 

1950 – "Beat The Clock" met de superman van de radio, Bud Collyer, gaat in première op CBS-televisie in de USA. Van 1950 tot 1955 was een zekere Roxanne zijn assistente. Beverley Bentley was de assistente van de klokslager na 1955 tot aan de laatste aflevering, op 16.2.1958. Het programma was een productie van Mark Goodsen en Bill Todman.

1950 - ° Bill Cloakley, Amerikaanse hockeyspeler.

 

1951 - ° Ron Jaworski, Amerikaanse voetbalspeler. Hij speelde voor de Philadelphia Eagles.

 

1952 – ° Dave Bartram, Britse zanger bij de rock ‘n’ rollgroep Showaddywaddy, die top 10-hits scoorden tussen 1974 en 1982. Hun grootste successen waren: "Hey Rock ‘n’ Roll" (1974), "Three Steps To Heaven" (1975), "Under The Moon Of Love" (1976), "When", "You Got What It Takes" (1977) en "I Wonder Why" (1978). De meeste nummers waren opgefriste rock ‘n’ roll hits.

 

1953 - ° Chaka Khan (Yvette Marie Stevens), Amerikaanse zangeres. Als tiener werkte zij voor de Black Panther Movement. Het was in deze periode dat zij het pseudoniem ‘Chaka Khan’ aannam. ‘Chaka’ betekent ‘vuur’. In 1969 werd zij lid van Shades Of Black, in 1970 van Look & Chain en van Lyfe. In 1972 verving zij Paulette McWilliams als zangeres bij de groep Ask Rufus. In 1973 veranderde de groep zijn naam in Rufus. Zij scoorden hun debuuthit met een millionseller, geschreven door Stevie Wonder, "Tell Me Something Good" (1974). Daarna werden zij Rufus featuring Chaka Khan en hadden als hit : "Sweet Thing" (1976), ook een millionseller. Tussen 1978 en augustus 1979 noemden zij zich Rufus & Chaka Khan. Daarna verliet zij Rufus helemaal om zich toe te leggen op een solocarrière. Hits : "I’m Every Woman (1978), "I Feel For You" (1984), met rapper Grandmaster Melle Mel en harmonicaspel van Stevie Wonder, "Eye To Eye" (1985) en "Ain’t Nobody" (1989).

1953 - ° J.K. McKay, Amerikaanse voetbalspeler.

 

1954 - ° Moses Malone, Amerikaanse NBA-speler. Hij speelde bij de Buffalo Braves, Houston Rockets, Philadelphia 76ers, Washington Bullets,k Atlanta Hawks en Milwaukee Bucks.

 

1956 - + Mort Dixon, in New York. Hij was de auteur van "I’m Looking Over A Four Leaf Clover".

 

1957 - ° Amanda Plummer, actrice die een Tony Award kreeg in 1982. Films : "Agnes of God", "The Fisher King", "Joe Versus the Volcano", "The World According To Garp", "Pulp Fiction". Zij is de dochter van Christopher Plummer.

1957 - "Lucille" van Little Richard kwam de Amerikaanse Hot 100 binnen. Het was de vierde millionseller in de carrière van Richard Penniman, alias Little Richard. Dit zwaar sexueel geladen nummer was geschreven door Richard Penniman, hemzelf dus, met Albert Collins. Little Richard zong het het nummer in de films "Mister Rock And Roll" (1957), "Sweet Toronto" (1971), "Let The Good Times Roll" (1973) en "The London Rock 'n' Roll Show" (1974) en het nummer kwam ook voor op de soundtrack van "Porky's Revenge" (1985). De hoogste notering in de USA was nr 21 en in de UK was dat nr. 10. Covers kennen wij van The Everly Brothers (1960), Tony Sheridan, The Beatles (1963), Dave Clark Five, The Equals, Waylon Jennings, The Osmonds, Otis Redding, John Mayall, The Hollies, Bobby Vee & The Crickets, Bill Haley & His Comets, Jimmy Gilmer & the Fireballs, John Entwhistle, Jimi Hendrix, Deep Purple en Brian Protheroe.

 

1959 – "C’mon Everybody" van Eddie Cochran komt de Britse hitparade binnen.

 

1961 – "Wooden Heart" van Elvis Presley kwam in de UK voor 6 weken op nr. 1.

 

1962 – The Beatles treden op in The Cavern Club in Liverpool, samen met Gerry & the Pacemakers.

 

1963 - ° Monique Rosier

1963 – The Beatles treden op in de City Hall van Newcastle, UK.

1963 – "Our Day Will Come" van Ruby & the Romantics komt in de USA voor 1 week op nr. 1.

1963 – In Memphis, Tennessee, USA vestigt John Pennel een record indoor polsstokspringen.

 

1964 – John Lennon’s boek, "In His Own Write", verschijnt bij Jonathan Cape. Van het boek worden in één jaar, in Amerika en Groot-Brittannië samen, 400.000 exemplaren verkocht. Hij wint er trouwens de literaire prijs voor een debuut van de Londense boekhandel Foyle’s mee, een prijs die op deze dag overhandigd wordt op een huldigingmaal in Londen. Lennon is duidelijk onder de indruk en zijn hele bedankingsspeech beperkt zich tot : "Thank you very much. You’ve got a lucky face".

 

1965 – Astronaut John Young wordt de eerste die een sandwich met corned beef eet in de ruimte. Hij smokkelde de sandwich aan boord ter verrijking van het gedroogde astronautenvoedsel.

 

1966 - ° Marti Pellow (Mark McLoughlin), Britse leadzanger en songwriter van de groep Wet Wet Wet. De band werd opgericht in Schotland in 1982 als Vortex Motion, maar veranderde zijn naam nog in hetzelfde jaar tot Wet Wet Wet, ontleend aan de tekst van een Scritti Politti-song, "Getting, Having and Holding". Zij scoorden met "Wishing I Was Lucky" (1987), "Sweet Little Mystery" (1987), "Angel Eyes" (Home And Away)" (1987), "Temptation" (1988), "Sweet Surrender" (1989), "More than love" (1992), "Strange" (1997) en "Yesterday" (1997).

 

1968 - ° Damon Albarn in Oost-Londen. Van Blur. Hij liep middelbare school in Colchester, waar hij gitarist Graham Coxon leerde kennen. Hij studeerde daarna drama in Londen. Zijn eerste groep was Circus. Hits : "Song 2" (1997), "On Your Own" (1997) en "M.O.R." (1997).

1968 – "Legend Of Xanadu" van Dave Dee, Dozy, Beaky, Mick & Tich komt op nr. 1 in de UK.

 

1971 - ° Natasha van de groep Sha-Na in Antwerpen. Zij volgde een klassieke dansopleiding en kreeg zangles. In 1983 ging zij als pleegkind inwonen bij de ouders van Shanna en danste en zong met pleegzus Shanna in hun eigen Showballet in Deurne. In augustus 1992 ging manager, producent en componist Raymond Felix naar een dansact kijken in Deurne. Hij ontdekte het zangtalent van de zusjes, beluisterde een cassette en kwam op het idee een cover te maken van "Fernando" van Abba. De groep doopte hij Sha-Na: Sha van Shanna en Na van Natasha. Opvolgers zijn "Hou van het leven" en "Je weet maar nooit". De bezetting van het duo zou later drastisch gewijzigd worden.

 

1972 – Bestuursleden van de baseballploeg New York Yankees ontvouwen plannen om de Yankees in New York te houden. Het Yankee Stadium zou ook gerenoveerd worden. Tijdens de werken spelen de Yankees in het Shea Stadium in Flushing, waar de New York Mets hun thuisbasis hebben.

 

1973 - + Ken Maynard, cowboyster.

1973 – Het langstlopende Amerikaanse televisiespelprogramma, met Hugh Downs als presentator, op NBC, beleeft zijn laatste uitzending na 15 jaar. Downs komt later terug als gastheer van "20/20", een wekelijks nieuwsmagazine op ABC.

 

1974 – "Dark Lady" van Cher kwam in de USA voor 1 week op nr. 1.

1974 - + Arthur Crudup, Amerikaanse blueszanger, gitarist en songwriter. Hij was vooral bekend voor zijn nummer "That's All Right", een hit voor Elvis Presley. Hij was geboren op 24.8.1905 en dus 68 jaar oud.

 

1975 – Voorstanders van een onafhankelijk Djiboeti ontvoeren in Somalië de Franse ambassadeur, die in 5 dagen later in Aden wordt uitgewisseld tegen $100.000 en 2 vrijgelaten vrijheidsstrijders.

 

1977 - In de Ancienne Belgique in Antwerpen triomfeerde de uilenspiegel onder de sinjoren, conférencier, animator, moppentapper, operette- en revueartiest Jaak de Voght in een live opname van "De Tijd van toen". Andere gasten waren Henk en Teddy Scholten ("Zing, kleine vogel" en "Een Beetje"), Ke Riema, tekstschrijfster van talrijke Vlaamse schlagers zoals "Eenzaam zonder jou" van Will Tura. Het best gekend was Jaak de Voght van "Cheerio", het succesnummer waarmee hij populair werd en dat hij in 1946, kort na de bevrijding, had gelanceerd in het Antwerpse Sportpaleis. Het publiek vergat er de renners bij. Hij zette het echter nooit op de plaat. Hij overleed in 1980.

 

1978 - + Bill Kenny, Amerikaanse gitarist en zanger. Hij was geboren in 1915. Hij werd lid van the Inkspots als vervanger voor Gerry Daniels. Het succes volgde heel vlug met hits als "Address Unknown" (1939), "We Three (My Echo, My Shadow, And Me)" (1940), "I’m Making Believe" (1944), "Into Each Life Some Rain Must Fall" (1944), "The Gypsy" (1946) en "To Each His Own" (1946). Na 1951 droogde de hitbron op en in 1952 ging de groep uit elkaar. Daarna waren er zelfs twee concurrerende groepen met de naam the Inkspots.

 

1979 – Linton Kwesi Johnson, de dichter van de reggaecultuur, brengt zijn tweede LP uit met als titel : "Forces Of Victory".

 

1980 - + Jacob Miller, leider van de reggaeband Inner Circle. Hij overleed na een verkeersongeval. Hij was geboren op 4.5.1956.

 

1981 – CBS kondigt aan dat het dagelijkse "Captain Kangaroo" gaat beperken tot een show van 30 minuten, om meer tijd te krijgen voor morgennieuwsprogramma’s. "The CBS Morning News" kan echter niet concurreren tegen NBC’s "Today" en "Good Morning America" van ABC. Zelfs de aanwezigheid van een ex-Miss America, Phyllis George, kan daar weinig aan veranderen.

 

1985 - Billy Joel trouwt met zijn "Uptown Girl", supermodel Christie Brinkley. Zij speelde de hoofdrol in de videoclip voor de gelijknamige hit uit 1983. Billy Joel speelde in deze clip een automecanicien. Hij was nog maar net gescheiden van zijn eerste vrouw Elizabeth, die ook zijn manager was. Zij hadden elkaar voor het eerst ontmoet in november 1982, toen Billy Joel op vakantie was en piano speelde in een hotel bar ergens in de Caraïben. Het zou duren tot het einde van de jaren ’80, vooraleer de 36-jarige pianist-zanger er in slaagde het succes van "Uptown Girl" over te doen. Net voor zijn huwelijk had hij ook zijn steentje bijgedragen tot de nummer 1-single "We Are The World" van USA For Africa, 46 popsterren, die net dezelfde dag op nr. 21 van de USA Hot 100 was binnengekomen. De kersverse Mrs Joel had voor dezelfde organisatie deelgenomen aan het Amerikaanse luik van Fashion Aid For Ethiopia van Bob Geldof. Het huwelijk zou standhouden tot midden de jaren ’90.

1985 – "Easy Lover" van Philip Bailey & Phil Collins kwam in de UK voor 4 weken op nr. 1.

1985 – Het raakte bekend dat de het bestuur van het Wembley Stadium zijn toelating had geweigerd voor een kosteloze terbeschikkingstelling van het stadium voor het Live Aid-concert. Later zouden zij op hun beslissing terugkomen.

 

1986 – Martina Navratilova verslaat Hana Mandlikova en wint daarmee het Virginia Slims Championship. Het was het eerste vrouwentennistornooi sinds 1901 dat 4 sets duurde.

 

1987 – De manager van de Baltimore Orioles baseballploeg, Cal Ripken, Sr., verwijdert zijn zoon, tijdelijk, uit het eerste team. Cal Ripken, Jr krijgt in 1995 de onderscheiding van het grootste aantal opeenvolgende wedstrijden, als hij het record van "Iron Man" Lou Gehrig, een legende van de New York Yankees, breekt.

 

1990 - ° Prinses Eugenie van Groot-Brittannië. Zij is de tweede dochter van hertog Andrew en hertogin Fergie van York en zesde in lijn voor de Britse troonsopvolging.

 

1992 – Na langdurige onderhandelingen haalt Janet Jackson, de jongste van de 9 broers en zussen van Michael Jackson, een contract van 16 miljoen dollar met Virgin Records binnen. Zij moet daarvoor 3 albums maken. Het feit dat zij de zus van Michael was, maakte de rijk van geïnteresseerde platenmaatschappijen, toen in 1991 haar contract met A&M afliep, natuurlijk alleen maar langer. Zij begon haar platencarrière in 1982. In 1986 vormde zij ploeg met topproducers Jimmy Jam en Terry Lewis, wat resulteerde in het album "Control", met daarop 6 Amerikaanse hits: "What Have You Done For Me Lately", "Nasty", "When I Think Of You", het titelnummer "Control", "Let’s Wait Awhile" en "The Pleasure Principle". Vijf van de zes haalden de Amerikaanse Top 5. Op het einde van het jaar 1986 was zij de best verkopende Amerikaanse platenartiest.

 

1995 - + Irving Shulman, Amerikaanse romanschrijver en scenarist, 81 jaar oud, aan de ziekte van Alzheimer, in Los Angeles. Hij schreef meer dan 15 romans, drie biografieën en diverse scenario's over het stadsleven van het einde van de jaren '50 en de jaren '50.

1995 - De voorbereiding voor Europalia Turkije '96 wordt door ons land opgeschort wegens Turkse agressie tegen de Koerden.

 

1996 - + J.D. Miller, 73 jaar oud. Zijn song "It wasn't God who made Honky Tonk Angels" zorgde ervoor dat de zangeressen in de countrymuziek ook de weg naar het sterrendom vonden. Zijn song "It wasn't God who made Honky Tonk Angels" zorgde ervoor dat de zangeressen in de countrymuziek ook de weg naar het sterrendom vonden. Het werd o.a. gezongen door Kitty Wells (1952), Lynn Anderson (1971) en Dolly Parton.

 

1998 - De film "Titanic" evenaarde het record van "Ben Hur" uit 1959 door 11 Oscars te winnen, waaronder die voor 'Beste film van het jaar 1997. De film was 14 maal genomineerd.

 

Meer dagklapper op de radio, elke werkdag tussen 08.00 u. en 19.00 u. in de Tequilaprogramma's en op zondag tussen 13.00 u. en 15.00 u. bij Jacob Van Maerlant!

° = geboorte
+ = overlijden


Listen to Radio Tequila

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2016 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact